Mini-granturi de mii de euro puse la dispoziția reșițenilor pentru amenajarea spațiilor dintre blocuri!

 

blocuri

Mini-granturi de mii de euro pentru proiecte de amenajare a spațiilor verzi dintre blocuri, realizate de cetățeni, sunt puse la dispoziție de Primăria Reșița.

Mai exact, prin proiectul „Încredere în Reșița” primăria oferă bani tuturor celor interesați să amenajeze spațiile verzi dintre blocuri. Sumele provin din bugetul local și sunt oferite celor care îndrăznesc să vină cu un proiect de amenajare peisagistică, fie că este vorba de persoane fizice, firme sau ONG-uri.

Am aprobat și un proiect pentru mini-granturi create de bugetul Consiliului Local, se numesc „Încredere în Reșița”. Este un proiect pe care noi l-am gândit de anul trecut, dar a fost prea târziu să îl mai implementăm. Cu alte cuvinte, este o anumită sumă de bani pe care noi o punem la dispoziția comunității din oraș să vină cu proiecte, proiecte între 2000 și 5000 de euro, de exemplu, proiecte de amenajare de spații între blocuri, micro-universul unde își petrec timpul liber și după ce sunt trecute printr-o comisie, primăria poate finanța aceste mini-proiecte numite „Încredere în Reșița”, a declarat primarul Ioan Popa.

Referitor la achiziționarea mini-granturilor, există un regulament pentru alocarea acestora, care va fi afișat pe site-ul primăriei.

Nu există restricționări din acest punct de vedere. Important este doar să fie o idee care să fie îmbrățișată de colectivul unde vrea să se facă această acțiune, de zona respectivă, de cartierul respectiv și putem să le punem în practică”,  a mai spus primarul Ioan Popa.

Proiectul a fost aprobat în ședința de Consiliu Local și urmează să fie stabilit regulamentul privind acordarea sumelor de bani celor care aplică pentru acest tip de amenajare.

foto. peundemerg.ro

Lorena POENARU

 

 

Distribuie pe:

Stiri similare

1 Comentariu

 1. zero

  „Am aprobat … „Încredere în Reșița” … o anumită sumă de bani pe care noi o punem la dispoziția comunității … între 2000 și 5000 de euro … după ce sunt trecute printr-o comisie”, a declarat primarul Ioan Popa.

  Adică s-a aprobat … “Incredere in tăiţelu’ “, pe încă ceva bani publici la dispoziţia directă a unor “favoriţi”, prin câta (no name) comisie.
  Voi da încă un ban scos (+50%) din buzunarele voastre, la unii d-ai “comunităţii” penelor mele.
  Acum mă votaţi comunist? :)

  Raspunde

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei