Ministrul Marcel Vela: „Adio polemici sterile! Guvernul face conversia datoriilor UCM Reșița!“

Vela UCM Resita

Candidatul PNL Caraș-Severin pentru un nou mandat în Senatul României, senatorul și actualul ministru de interne Marcel Vela se arată preocupat de situația traversată de UCM Reșița, cea mai veche companie industrială din România, uzină care la anul va sărbători 250 de ani de activitate neîntreruptă. Datoriile istorice acumulate însă de societate sunt de ordinul zecilor de milioane de euro, la care se adună anual alte penalități pentru UCM Reșița, aflată de aproximativ 9 ani într-un proces de insolvență. Chiar dacă de-a lungul timpului o serie de politicieni au căutat soluții pentru a da o nouă șansă producătorului de echipament energetic, actualul ministru de interne afirmă că de această dată, datoriile UCM Reșița ar putea fi șterse, odată cu conversia acestora printr-o ordonanță de urgență a guvernului și preluarea unor active ale societății. Ministrul de interne Marcel Vela afirmă că epoca „polemicilor sterile“ se încheie pe marginea acestui subiect, odată cu soluția care se află într-o primă lectură pe masa actualului guvern, condus de premierul Ludovic Orban.

Am observat că unii acuzau ieri Guvernul PNL pentru că nu ia măsuri cu privire la UCM Reșița, ori că parlamentarii nu prea fac mare lucru.

Pentru că nu doresc să intru în polemici sterile nici cu unii, nici cu alții, recomand următoarele două lucruri:

  1. Să se acceseze site-ul www.gov.ro, unde se pot afla următoarele:

- Guvernul României va face conversia datoriilor de la UCM Reșița!

(Atașament – Foto 1 și 2)

Concret, joia trecută a fost introdusă în primă lectură OUG care prevede acest lucru, iar mâine se va adopta.

  1. Dacă se va accesa și site-ul Camerei Deputatilor, respectiv a Senatului, se poate compara activitatea parlamentarilor, conform datelor publice pe timp de 4 ani, cu precizarea ca eu în anul IV de mandat sunt și ministru al afacerilor interne (foto 3), având de gestionat una dintre cele mai grele perioade prin care a trecut România“, a ținut să remarce senatorul și ministrul de interne Marcel Vela, într-o comparație directă a activității net superioare în raport cu ceilalți parlamentari de Caraș-Severin.

Desigur, ministrul Vela nu a putut lăsa deoparte nici faptul că predecesorii care au guvernat România au tergiversat subiectul UCM Reșița, fără a găsi o soluție viabilă pentru ieșirea din impasul profund în care a intrat în ultimul deceniu compania fanion românească, lovind „la pachet“ duetul politic PSD – Dragnea – PMP – Băsescu: „În rest, toate sunt povești și articole de can-can, care sunt obișnuite într-o campanie electorală. Dar, pentru acuratețea datelelor istorice, am dorit să fac aceste două observații cu pace și bunăvoire.

Motiv pentru care doresc multă sănătate și numai bine tuturor!

Inclusiv celor aliați la putere în Caraș-Severin timp de 4 ani, PSD-PMP, cei care au avut prim ministru PSD din județ, iar din 2016 până acum Parlament majoritar!

Domniile lor sunt cei care nu au salvat UCMR-ul, privatizată haotic tot de către ei, chiar și atunci când au avut toate pârghiile în mână să repare ce au stricat!“, a declarat președintele PNL Caraș-Severin, senatorul Marcel Vela, ministrul afacerilor interne.

Up-date 19.11.2020, ora 18:00 La finalul ședinței de guvern din data de 18 noiembrie 2020, ministrul economiei Virgil Popescu a transmis, între altele: „O altă ordonanță aprobată astăzi, care a fost săptămâna trecută în primă lectură – este vorba de modificările la Ordonanța 60. Extindem obiectul legislativ al Ordonanței 60, de la active funcționale energetice la active funcționale industriale – practic, permite guvernului, Ministerul Economiei ca, în baza unor analize, să putem interveni și să nu mai permitem vânzarea ca fiare vechi ca activelor funcționale industriale. Este o gură de aer, o gură de oxigen pe care o dăm economiei românești. Nu mai permitem distrugerea activelor industriale, nu mai permitem distrugerea unor companii vitale, cum este COS Târgoviște – de ce să n-o spunem? Acolo, practic, și-a bătut joc investitorul de activele companiei. Ne va permite, în urma aprobării acestei ordonanțe, să intervenim, să luăm activele funcționale industriale în contul datoriilor pe care acea companie le are către ANAF și să le reintroducem în circuitul economic. Prin aprobarea acestei ordonanțe, odată cu publicarea în Monitorul Oficial, nu mai putem vorbi că economia românească va fi tăiată o parte din ea la fier vechi, ba, din contră, va fi repusă în circuitul economic – evident, prin dare în plată, prin proceduri legislative transparente“.

Sergiu TABAN

Ordonanta de Urgenta a Guvernului datorii UCM Resita

125951860_2871817963048159_6222406616868785451_n

Senator Vela activitate

Distribuie pe:

Stiri similare

6 Comentarii

  1. Lacucaracea

    Mai degrabă ,,sperați” să nu mai fie căpuşat în continuare de mafiile de partid(e) … fiindcă altfel tot o să mai ştergeți la datorii ( sifonați bani pe spinarea noastră ) mulți ani de-acum încolo !

    Raspunde

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei