În premieră! Ministrul Marcel Vela va înființa Poliția Animalelor!

 

ministru

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a prezentat proiectul ordonanţei de urgenţă pentru completarea unor acte normative cu incidenţă în protecţia animalelor, precum şi pentru stabilirea unor măsuri organizatorice, fiind vizată înființarea Poliției Animalelor.

Noul proiect are ca scop stabilirea unui mecanism potrivit căruia polițiștii pot constata că un animal se află într-o situație de pericol și emit un ordin de plasare a animalului în adăpost.

Cu toții ne dorim să așezăm cărămizi pentru a trăi într-o societate așa cum o visăm cu toții. Astfel, am făcut un pas important care ne duce mai aproape de o lume normală și cu dragoste față de animale. 

Concret, mă refer la situații precum: rănirea sau schingiuirea animalelor, organizarea de lupte cu animale, practicarea tirului pe animale, sau folosirea de animale pentru dresajul altor animalelor agresive sau alte rele tratamente asupra animalelor.

În plus, sunt stabilite elementele pe care le conține ordinul de plasare a animalelor în adăpost. De asemenea, se instituie în sarcina consiliilor județene și a Consiliului General al Municipiului Bucureşti obligaţia de a asigura cu caracter continuu și permanent servicii publice de adăpostire a animalelor ce fac obiect al ordinului de plasare în adăpost”, a precizat ministrul de Interne, Marcel Vela.

Potrivit proiectului de Ordonanță de urgență, se instituie dreptul polițiștilor de a pătrunde în domiciliul sau reședința oricărei persoane fizice, fără acordul acesteia, precum și în sediul oricărei persoane juridice, fără acordul reprezentantului legal al acesteia, dacă informațiile aflate la dispoziția polițiștilor indică faptul că în acele spații se află un animal într-o situație de pericol.

O altă noutate, introdusă în spiritul transparenței, este că acțiunile polițiștilor pot fi fotografiate sau înregistrate, fără consimțământul persoanelor care dețin animalul. De asemenea, prin proiect se propune completarea dispozițiilor Legii nr.218/2002 privind organizarea și funcționarea Poliției Române din perspectiva desfășurării activităţilor specifice pentru protecția animalelor.

Serviciile publice de adăpostire a animalelor vor fi operaționalizate în termen de 60 de zile de la data publicării actului normativ în Monitorul Oficial, iar pentru o perioadă de 180 de zile, MAI, Poliția Română și ANSVSA vor desfășura activități de informare a populației.

În următoarea perioadă de transparență decizională așteptăm de la toți iubitorii de animale propuneri sau observații pentru a completa acest proiect”, a mai precizat ministrul cărășean, Marcel Vela.

118547323_4208762752527417_9216663067632158693_o

Lorena POENARU

 

Distribuie pe:

Stiri similare

2 Comentarii

 1. zero

  “se instituie dreptul polițiștilor de a pătrunde în domiciliul sau reședința oricărei persoane fizice, fără acordul acesteia, precum și în sediul oricărei persoane juridice, fără acordul reprezentantului legal al acesteia, dacă informațiile aflate la dispoziția polițiștilor indică faptul că în acele spații se află un animal într-o situație de pericol.”

  Iată încă un pretext de Armeniş prin care miliţienii ar putea viola domiciliile cetăţenilor pe bază de pretinse “informaţii” (ca de obicei trucate sau false) din (ne)evidentă “eroare materială”.
  Spre exemplu când un hamster este privit de o pisică :)

  Raspunde
 2. Costa

  Atata timp cat nu sunteti in stare sa faceti curatenie printre voi si cat in Romania anului 2020 inca se vorbeste de clanuri si de interlopi,increderea noastra in Politie este ZERO ! La fel ca siguranta noastra,de altfel.
  Militia dinainte de “90 era muuult peste ….
  Restul sunt povesti si manevre de imagine….

  Raspunde

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei