Ministrul Vela anunță noi măsuri! Aeroporturile internaționale din România vor fi dotate cu scannere termice!

modelmic

Cele 16 aeroporturi internaționale din România vor fi dotate cu scannere termice, a anunțat ministrul de Interne, Marcel Vela, suma alocată pentru achiziționarea acestora fiind de cinci milioane de lei. Anterior, Vela a anunțat că Guvernul va achiziționa în regim de urgență echipamente de protecție necesare pentru combaterea și prevenirea unor eventuale cazuri de infecții cu noul coronavirus în România, precum seturi de suport respirator sau substanțe de dezinfectare.

Ca noutate, față de ce am stabilit în Comitetul Național pentru Situații de Urgență s-a introdus și un amendament de către ministrul Transporturilor, cu privire la achiziționarea unor scannere termice care sunt cuprinse tot în această ordonanță, pentru a dota cele 16 aeroporturi internaționale, cinci pentru Aeroportul Internațional București și câte două pentru celelalte aeroporturi, unul pe fluxul de intrare și unul pe fluxul de ieșire. Pentru termoscannere sunt prevăzuți 5 milioane de lei și pentru celelalte achiziții, până la plafonul de 220 milioane de lei”, a declarat ministrul de Interne, Marcel Vela, la finalul ședinței de Guvern de marți seara.

În cadrul ședinței s-a discutat și despre măsurile pentru instituirea carantinei, în contextul infestărilor cu coronavirus, Ministerul Sănătății fiind abilitat să ia această măsură, în caz de necesitate.

„În această OUG este abilitat ministrul Sănătății, la propunerea Grupului tehnic de experți ai Ministerului Sănătății, pentru a decide instituirea carantinei pentru persoanele care intră pe teritoriul României din zonele afectate, ca măsură de prevenire și limitare a îmbolnăvirilor în cazul epidemiilor, pandemiilor sau situațiilor de urgență de sănătate publică internaționale declarate de Organizația Mondială a Sănătății”, a precizat Marcel Vela.

Citește și Guvernul va achiziționa echipamente de protecție pentru coronavirusul din China, anunță ministrul Vela

 

Karina TINCUL

Distribuie pe:

Stiri similare

2 Comentarii

 1. zero

  “Marcel Vela, suma alocată pentru achiziționarea acestora fiind de cinci milioane de lei”

  Alocată cui? PNL-ului.
  Pe pietrele aduse de tăiţelu’ (dale din China) nu ar fi coronavirus. Nici pâine.
  Că le-a şi scanat termic (mandra)Vela ca pe oile rătăcite de la Armeniş :) :) :)

  Raspunde
 2. Dolipschi

  Perioada de incubatie de pana la 14 zile permite si celor infestati sa ia testul termometrului. Poate ca peste 1 zi sau mai multe sa apara febra, nu atunci cand este scanat. Deci…..

  Raspunde

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei