Ministrul Vela, apel la responsabilitate! „Vor fi verificări ample și până la urmă adevărul se află”!

modelmic

Autoritățile române au anunțat suspendarea zborurilor din și spre Italia, pe toate aeroporturile din țară, începând de luni, de la ora 12:00 până în 23 martie. De asemenea, au fost instituite mai multe restricții la granițele terestre și maritime pentru cei care vin din țări puternic afectate de coronavirus, s-a anunțat în cadrul unei conferințe de presă susținută de ministrul de Interne, Marcel Vela, ministrul Sănătății, Victor Costache, ministrul Transporturilor, Lucian Bode și secretarul de stat Raed Arafat.

Operatorii aerieni au obligația de a comunica cetățenilor români care se vor îmbarca din Italia, China, Iran, Coreea de Sud către România, cu escală, faptul că vor intra în carantină pe teritoriul României și își vor asuma această responsabilitate prin completarea unei declarații pe proprie răspundere”, a precizat Vela.

De asemenea, operatorii aerieni au obligația de a nu permite îmbarcarea cetățenilor care vin din Italia, China, Iran, Coreea de Sud, către România cu escală.

Cetățenii români care sosesc din China, Italia, Coreea de Sud prin punctele de frontieră terestre vor intra în carantină pe raza județului de graniță sau în izolare la domiciliu, a anunțat Marcel Vela. Persoanele care intră în țară pe la punctele de frontieră și nu declară corect țara din care vin vor fi acuzați de fals în declarații.

Vor fi verificări ample și până la urmă adevărul se află. Vom avea verificări în cascadă, prin poliție, dacă cetățeanul respectiv a respectat adevărul când a completat declarația. Când pui în pericol sănătatea publică, lucrurile sunt mai grave din punct de vedere penal. Este un apel la responsabilitate”, a spus Vela.

Ministrul de Interne a mai spus că se permite accesul în România a celor care vin din China, Coreea de Sud, „sub măsura obligatorie a carantinei”. În acest caz sunt exceptate transporturile de marfă de peste 3,5 tone.

Până în prezent, în România au fost confirmate 15 cazuri de coronavirus, dintre care cinci au fost declarate vindecate și au fost externate.

 

Karina TINCUL

Distribuie pe:

Stiri similare

2 Comentarii

 1. zero

  „Când pui în pericol sănătatea publică, lucrurile sunt mai grave din punct de vedere penal. Este un apel la responsabilitate”, a spus Vela.

  Corect! (Teoretic). Şi … pontat. Cu fals în declaraţii.
  Când pui în pericol (moral, psihologic) sănătatea publică (prin promisiuni politice şi răspândirea de informaţii false) în scop de a produce panică, adică prin “diversiuni”, lucrurile sunt mai grave (sau ar trebui să fie) din punct de vedere penal.
  După ce subinginerul (ratat) de la Armeniş a făcut şi dreptul (pe la “Drăgan”?), pretinde că gândeşte tot mai penal :) Sau pretins liberal.
  Nu văd deosebirea.

  Raspunde

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei