Ministrul Vela promite investiții semnificative la unitatea de aviație din Caransebeș!

 

mvv

Chiar dacă nu a reușit să aterizeze pe aeroportul din Caransebeș, ministrul afacerilor interne a izbutit să o facă astăzi, 6 noiembrie, la Lugoj și să ajungă la evenimentul de celebrare a celor 7 ani  de la înființarea unității speciale de aviație din Caransebeș.

Prin alocuțiunile rostite, cei prezenți au vorbit despre Ion Marcel Vela, actual ministru și fost edil vreme de trei mandate al municipiului Caransebeș, ca despre un neverosimil artizan al dezideratului de înființare a Unității Speciale de Aviație din Caransebeș.

Cu același prilej, inspectorul general al Inspectoratului General de Aviație al MAI, comandorul Cătălin Paul Dache, a ținut să le înmâneze în semn de recunoștință plachete aniversare  domnilor Dorel Grădinaru – general-locotenent în rezervă, Ioan Cojocariu – cadru militar în rezervă, omul care s-a preocupat de realizarea sectorului administrativ al unității și Andree Decebal Andreas – comandant al unității din Caransebeș la momentul înființării.

Despre evenimentul lipsit, din păcate, de „cer senin”  astăzi, ministrul internelor Ion Marcel Vela a declarat chiar în fața hangarului de pe aeroportul din Caransebeș și a numeroaselor cadre superioare ale MAI:

Unitatea de aviație din Caransebeș, din subordinea Inspectoratului General de Aviație, inspectorat al MAI este o unitate care s-a născut extrem de greu! Ministerul nu avea fonduri, am fost refuzați. Eu, ca primar la vremea aceea, am început demersurile din dorința de a avea un elicopter SMURD, așa am ajuns la această reușită, elicopter SMURD pe care îl obținusem prin 2008-2009, dar a fost transferat la Arad.

Dacă tot nu am obținut elicopterul, am mers mai departe. Am aflat la vremea respectivă că există o intenție de a se construi o unitate de aviație, fie la Târgu-Jiu, fie în zona alpină din Banat.

Am făcut demersurile și am reușit prin eforturile proprii de la bugetul local, ca primar, cu ajutorul consilierilor locali, să investim în clădirea pe care noi o primiserăm de la fosta unitate de aviație, de elicoptere, fosta popotă unde în fapt intenționam să realizăm un centru de creație în subordinea casei de cultură. Aflând de această oportunitate, am discutat și cu conducerea Consiliului Județean de la vremea respectivă, care a fost dispusă să ofere un hangar noii unități militare și atunci, împreună, prin efortul conjugat al Consiliului Local și al Consiliului Județean s-a născut ceea ce vedeți aici astăzi.

Din păcate după 2016 nu s-au finalizat actele. Consiliul Local dăduse terenul și clădirea la Consiliul Județean, dar din 2016 până în primăvara anului 2020 nu s-au finalizat actele. Nu vreau să imput vreo vină foștilor miniștri sau foștilor președinți de Consiliu Județean, cred că a fost așa, o birocrație adusă la cel mai înalt rang de nereușită“, a declarat ministrul de Interne, Ion Marcel Vela. Cu același prilej, șeful internelor din România a reușit să-i smulgă o promisiune și actualului președinte al Consiliului Județean Caraș-Severin, Romeo Dunca, privind modernizări ale hangarelor și alte lucrări de infrastructură pe care instituția pe care acum o conduce le deține pe aerodromul din municipiul de pe Timiș și Sebeș.

În prezent unitatea este în patrimoniul MAI, care în cadrul unui program de modernizare a unităților de aviație din România intenționează achiziționarea a 7 elicoptere, Inspectoratul General de Aviație aflându-se în prezent într-o nouă etapă de dezvoltare, unul din elicopterele achiziționate va fi alocat unității militare de aviație din Caransebeș.

La evenimentul aniversar care a avut loc astăzi pe aeroportul din Caransebeș au mai fost prezenți: prefectul județului Caraș-Severin, Cristian Gâfu, președintele Consiliului Județean Caraș-Severin, Romeo Dunca, vicepreședinții Consiliului Județean Caraș-Severin Dan Stan și Ovidiu Rădoi, primarul municipiului Reșița, Ioan Popa, primarul municipiului Caransebeș, Felix Borcean, proaspătul viceprimar al Caransebeșului, Bebe Pasere, șefi de deconcentrate și cei ai inspectoratelor de poliție, jandarmi și pompieri și ai Inspectoratului General de Aviație din cadrul MAI.

 

2b5f7641-893c-4178-813e-5a0032b6d6fd

5f80cca6-c3cf-439e-bd6a-a49d5bccd71f

0f5d0ba9-6d4d-47b4-951b-63b0a7c8fe1d

e2a00760-407a-4110-91b9-34b4dd630128

881497a5-8ef4-4189-adac-10e1f0372df8

Sergiu TABAN

 

 

Distribuie pe:

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei