Ministrul Vela: „Șeful IPJ Caraș-Severin a fost ținut în palmă și apărat politic”! Controalele, tărăgănate până la clasarea faptei!

modelmic

Șeful Inspectoratului Județean de Poliție Caraș-Severin, Viorel Avram, a fost ținut în palmă și apărat politic la nivelul Ministerului Afacerilor Interne. Asta după ce s-a implicat în acte politice. Afirmația îi aparține chiar noului ministrul al Internelor, Marcel Vela, care a atras atenția că de-a lungul timpului polițiștii și sindicatele au avut grijă să își facă legi favorabile, conform cărora anumite fapte sunt clasate la doar șase luni de la comiterea acestora.

Reper 24 a atras atenția în mai multe rânduri asupra implicării politice a comandantului Viorel Avram, cazul ajungând și în atenția ministrului de Interne de la acea vreme, Carmen Dan. Un corp de control a cercetat cazul, care a fost într-un final clasat în urma unor tărăgănări ce au avut se pare ca scop tocmai scoaterea acestuia din termen.

De-a lungul timpului polițiștii și sindicatele au avut grijă să își facă legi favorabile, adică dacă au trecut șase luni de la faptă, ea se clasează. Mă refer la toate faptele pe care polițiștii le fac din punct de vedere administrativ sau disciplinar. A fost așa o prietenie în acest Minister, ca să se tărăgăneze cercetarea și concluziile Corpului de control să fie propuse ministrului spre aprobare într-o comisie, exact la limita maximă a celor șase luni. Și dacă au trecut cele șase luni, Comisia a constatat și a propus ministrului clasarea pentru că au ieșit din termen. (…)

Un inspector șef din România a participat la o întâlnire de partid cu probe, corpul de control a fost sesizat, a tărăgănat controlul timp de cinci luni și jumătate, în ultima parte a celei de-a șasea luni au propus ministrului Carmen Dan să facă acea comisie de analiză a controlului. Comisia s-a întrunit în data de 9, termenul a expirat în data de 6 și atunci ministrul nu a putut decât să claseze actul de control.

Așadar, un inspector șef de poliție din România face acte politice, poliție politică, se implică pe față cu probe, cu termene, și tot politic de la nivelul ministerului este ținut în palmă și apărat sau protejat.

Este vorba de inspectorul de la Caraș-Severin. Știu cazul din trecutul în care nu aș fi crezut că ajung ministru al afacerilor interne și când am întrebat corpul de control mi-au spus că s-a clasat cercetarea pentru că a expirat și nu mai era în termen”, a declarat Marcel Vela.

 

Citește și Probleme pentru comandantul Avram?! Direcția Control Intern la IPJ Caraș-Severin!

Ministrul Vela a mai precizat că există numeroase probleme la nivelul Ministerului pe care l-a preluat, dar că le va lua pas cu pas, scopul final fiind schimbarea imaginii MAI.

Nu este posibil ca oamenii care trebuie să aplice și să respecte legea să se protejeze cu alte legi favorabile, astfel încât să fie aici un palat de cristal în care unii se protejează pe alții”, a adăugat Marcel Vela.

 

Karina TINCUL

Distribuie pe:

Stiri similare

10 Comentarii

 1. Ionut

  Dar cei care au tergiversat nu poartă nici o vina , sa vedem cum face curatenie Vela , mai multe exemple, !!! sau face si asta curatenie, la el.acasa unde mai stie si a fost martor tolerant la tot cea a întîmplat.

  Raspunde
 2. Judge Dred

  Cum e domnule Avram? Se pare ca Taban nu a mințit în articolele lui, ci minciuna e tot apanajul domniei voastre. Se fac verificări și pentru celelalte subiecte, domnule ministru? Cerem reluarea controalelor sub directa dumneavoastră îndrumare!! Veți descoperi ceea nici cu gândul nu puteți gândi! Afară cu lichelele unui sistem putred! Felicitări domnule ministru Marcel Vela!

  Raspunde
 3. Petru Suliman

  Dl ministru Vela are cam mult de lucru la interne, la Caras Severin sper sa fie usor. este judetul din care provine si fiecare se stie cu ..fiecare.Despre subofiterul Avram Viorel devenit cdt.de carton( tip Gabi Oprea )ce sa spui..Tinut in brate de interese.In2017 personal i-am cerut sa-si scrie demisia. A râs ..Nu singur….,alaturi alti doi subofiteri (avansati galopant in…ofiteri superiori) ..cudat si periculos de suspect… ,( Coman si Radu Stefan) Sper .inca sper,că in Caras, lucrurile revin intr- un fagas normal daca..nu-si baga..Mocioarcă..( zis si.oichi albastrii-bleo616)..coada

  Raspunde
 4. [email protected]

  Doamne ajută ! A obligat UPU-SMURD REȘIȚA să facă treaba medicilor LOR , adică a celor angajați ai Poliției, protejându-i noaptea pentru examenul de bilanț CRAP !!! A avut pretenția să ne punem parafele pe formularele MAI și să răspundem legal !!! FIIND MALPRAXIS CLAR !!!

  Raspunde
 5. Matei Cristescu

  Sa răspundă pentru dosarele pe care le-a făcut la comanda politica împotriva unor administratori de firma care nu erau agreați de el și bine-nțeles de stăpânul lui care la numit la conducerea Inspectoratului și pentru care a făcut numai rău,distrugând firme,familii și destine fără a avea nici o proba bazându-se numai pe presupuneri rezonabile.Acest personaj nu are ce caută in fruntea Inspectoratului de Poliție,lucru pe care eu l-am spus de nenumărate ori,chiar in emisiuni la Reper24h.Am toată încrederea ca dl.ministru Vela va redeschide dosarul de la Controlul Intern al IGP și materialul depus care trebuie sa fie înregistrat la ministerul de interne(dat către corpul de control al ministrului).Sunt suficiente acte depuse cu date și fapte despre dl.Avram și gasca lui de slugi care au întocmit dosare penale la comanda.Doamne ajuta!!!

  Raspunde
 6. Cris

  Salarii de excelență acordate fără nici o analiză, ci doar in baza”votului ” celor din consiliul de conducere, adică șefi care îi datorează d-lui Avram funcțiile pentru că unii de acolo sunt semianalfabeți ( aviz d-lui Radu Ștefan), o promovare în funcții de șefi a unor persoane după chipul și asemănarea șefului ( adică slabi profesional) și doar cu aprobarea lui Mocioalca și Ciobanu Miu. Cam asta lasă în urmă dl. Avram. Un inspectorat distrus, fără posibilitatea de a face față infractorilor. In rest văd că nu este nici o problemă cu construcția casei. Înflorește precum Făt Frumos…. într-o lună precum altele în șapte.

  Raspunde
 7. Grațian Simion

  Niciodată nu e prea târziu, deși acest personaj dirijat cu telecomanda de la Palace din Caransebeș a dăunat prea mult timp cărășenilor și a apărat nelegiuirile regimului Mocioalcă. Nici până azi nu s-a făcut lumină în accidentul de pe podul din Triaj, unde liderul PSD a lovit un stâlp, într-o stare evidentă de “frenezie”. Dacă nu se oprea în stâlp și intra în niște nevinovați, cum era domnule Avram, tainuitorule și acoperitorule de matrapazlacuri? Prea multe schelete în șifonier, nu ți-e frica dimineața când deschizi ușa să-ți iei cămașa sau conștiință 0 barat?

  Raspunde
 8. Petru

  Ce este interesant , este faptul ca majoritatea ( daca nu chiar toti ) dintre cei care ati lăsat cate un coment negativ la adresa lui Avram este ca ati avut cate o mică sau mai mare problema cu legea ( evaziune si alte măgarii si frustrări )Din cate stiu el se cara cu un Logan vai mama lui si nu cu Panamera… sunteti de tot rasul…rusine sa va fie

  Raspunde
 9. Logistic

  Petre, madins este de serviciu si tocmai asta este încălcarea a legii. Fa o dedizsre si pune si numarul/ numerele de mașini cu care circula . Masina lui franțuzească nu e prost sa o folosească.

  Raspunde
 10. Ivan cel religios

  Domnul Avram, daca ajungi prin Moldova sa te rogi si pe la mănăstiri. Daca te imbolnavesti iti doresc sănătate, cum imi doreai si tu

  Raspunde

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei