Minori folosiți pentru distribuirea de droguri! 21 de percheziții domiciliare în Caraș-Severin și Timiș!

 

perchezitii

21 de percheziții domiciliare au avut loc astăzi pe raza județelor Caraș-Severin și Timiș, la locuințele unor persoane suspectate de săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de risc, deținere de droguri de risc în vederea consumului propriu și efectuarea de operațiuni ilicite cu substanțe susceptibile de a avea efect psihoactiv. Vizată este o rețea de traficanți care acționau în Clisura Dunării și are se foloseau inclusiv de minori pentru distribuirea drogurilor. Substanțele susceptibile de a avea efect psihoactiv erau vândute, cu sume cuprinse între 50-70 lei/gram, inclusiv elevilor de liceu.

În cauză s-a reținut faptul că pe raza orașului Moldova Nouă și în localitățile din zona Clisurii Dunării acționează mai multe persoane care distribuie droguri de risc și substanțe susceptibile de a avea efect psihoactiv. În activitățile infracționale au fost atrași inclusiv minori care au fost folosiți pentru predarea drogurilor către consumatori.

De regulă atât drogurile cât și substanțele susceptibile de a avea efect psihoactiv erau achiziționate de pe raza municipiului Timișoara și revândute, cu sume cuprinse între 50-70 lei/gram, consumatorilor din zonă, inclusiv elevilor de liceu.

În urma perchezițiilor, au fost ridicate, în vederea confiscării, droguri de risc, sub formă de fragmente vegetale mărunțite, împachetate în folii de aluminiu sau păstrate în pungi și borcane, precum și tulpini și muguri de plante uscate, țigarete confecționate artizanal, obiecte folosite la prepararea și cântărirea drogurilor și peste 36.000 de țigarete provenite din contrabandă”, se arată într-un comunicat al DIICOT.

WhatsApp Image 2020-10-29 at 09.57.08 (2)WhatsApp Image 2020-10-29 at 09.57.08WhatsApp Image 2020-10-29 at 09.57.094

La sediul DIICOT – Biroul Teritorial Caraș-Severin vor fi conduse, în vederea audierii, un număr de 23 de persoane.

Perchezițiile au fost efectuate de procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Caraș-Severin împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Timişoara şi Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Caraş Severin și poliţiștii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul lucrătorilor de poliție din cadrul Inspectoratului de Poliție al județului Caraș-Severin, al luptătorilor din cadrul Serviciului de Acțiuni Speciale Caraș-Severin și al jandarmilor din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Caraș-Severin și Grupării Mobile de Jandarmi “Vlad Voievod” Timișoara.
Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale și Biroul de Analiză a Informațiilor Caraș-Severin.

 

Karina TINCUL

Distribuie pe:

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei