Mircea Ion Serafin este edilul care demonstrează că niciun obstacul nu este de netrecut atunci când obiectivul propus face parte din strategia proprie de dezvoltare a comunei. Recent a fost dat ordinul de începere și s-a predat amplasamentul pentru reabilitarea căminului cultural din localitatea Berzovia, un proiect pe care primarul comunei îl credea aproape pierdut.
„Când am fost investit primar, la 1 noiembrie 2020, căminul respectiv nici măcar nu avea toată documentația, în ceea ce privește avizul ISU și celelalte documente din certificatul de urbanism. Împreună cu proiectantul am accelerat refecerea documentației pentru ISU și am obținut avizul, după care am demarat procedurilor pentru eliberarea autorizației de construcție. Mi s-a eliberat autorizația de construcție tocmai prin vara anului 2021.
De atunci am scos căminul la licitație, dar nu a venit nimeni. L-am mai încărcat odată pe SICAP, dar, din nou, nu a venit nimeni la licitație și atunci am cerut în consiliul local retragerea proiectului, ca să-l putem da din nou la proiectant iar acesta să încerce să actualizeze în limite normale, din bugetul local, devizul general – listele de cantități – și din nou a trebuit trimis la AFIR pentru actualizarea și avizarea Planului de Achiziții Publice”, a declarat primarul comunei Berzovia, Mircea Ion Serafin.


După cum bine se știe, lucrurile merg greu la AFIR, din lipsa personalului, dar primarul s-a descurcat pentru că a insistat, iar în cele din urmă PAP-ul a fost avizat. Dar demersurile nu s-au oprit aici.
„Am avut apoi licitația, la care s-au înscris două firme. A câștigat un constructor de la Lugoj. După câștigarea licitației, trebuia avizat constructorul și am început pregătirea documentației pentru AFIR.
În cele din urmă a venit avizarea de la AFIR prin care se preciza că este eligibil constructorul, iar licitația a fost realizată corect și astfel am putut începe lucrările de reabilitare.
Am avut o problemă: acea autorizație, de când s-a eliberat, în termen de 12 luni, trebuia dat ordinul de începere a lucrărilor.
Am mers la Consiliul Județean și am făcut o adresă prin care să-mi prelungească autorizația pentru că au trecut cele 12 luni și nu am dat ordinul de începere a lucrărilor, neavând constructor. Până la urmă cei de la CJ au spus că nu se poate prelungi și trebuie reautorizat. A fost o procedură de două zile și am reautorizat căminul.
Am discutat cu constructorul, i-am chemat și pe cei de la Romtelecom să știm exact pe unde vine fibra optică, noi având și pavaj, și să nu avem surprize. Canalizarea de la grupul sanitar trebuie trasă până pe marginea șoselei unde avem rețea”, a mai precizat primarul Mircea Ion Serafin.
Proiectul de reabilitare a căminului cultural va aduce schimbări atât în interiorul, cât și la exteriorul obiectivului finanțat din fonduri europene, valoarea acestuia fiind în jur de 400.000 de euro.
Lorena POENARU