3 C
Reșița
joi, 05 decembrie 24

Mirel Patriciu Pascu: „Multe din proiectele Bocșei s-au făcut din birou“

Investițiile cu bani europeni sau guvernamentali curg în ultima perioadă în orașul Bocșa, cele mai vizibile sunt cele de asfaltare din oraș. Zeci de străzi sunt în diferite faze de execuție, iar altele au fost deja reabilitate.

„Avem însă și probleme. Am primit la Primărie o serie de sesizări cu privire la modul în care au fost executate podețele care permit accesul bocșenilor în locuințe. Din păcate, nu prea avem ce face și asta pentru că multe din proiectele aflate în derulare au fost executate dintr-un birou de la București, fără să țină cont de realitatea din teren. Eu nu pot să-i spun constructorului fă așa sau așa. El trebuie să respecte un proiect, care de multe ori nu concordă cu realitatea din teren“, a afirmat Mirel Patriciu Pascu, primarul orașului Bocșa.

„Un alt exemplu este cel al Casei de Cultură din oraș. Și la acest proiect a trebuit să obținem o serie de aprobări pentru modificarea unor lucrări. Nu e neapărat vorba de bani, de pierderea unor sume. E vorba în primul rând de timp, ceea ce afectează finalizarea lucrărilor“, a mai adăugat edilul.

Mirel Patriciu Pascu a mai acuzat vechea administrație de lentoare în derularea unor anumite proiecte: „E foarte ușor să soliciți o finanțare pentru o anumită lucrare. Chiar dacă ți se aprobă, tu, ca administrație locală, trebuie să te implici să rezolvi toți pașii necesari: studii de fezabilitate, proiecte tehnice, DALI-uri. E cale lungă de la finanțare până la ordinul de începere al lucrărilor, iar dacă nu te miști repede, riști să pierzi finanțările“.

 

Dan AGACHE

1 COMENTARIU

  1. Din păcate nici de prin birourile locale nu s-au sinchisit să se ridice de pe scaunul călduț pentru a face 5-10 km pană la fața locului să verifice dacă este bun proiectul depus! Ce pretenții imense poți avea de la unul situat la 500 km distanță?!
    Este numai o formă de a arunca responsabilitatea numai pe cârca altora!
    Cred că și aceia au specificat un faptul că responsabilitatea corectitudinii datelor din planșele primite pentru prelucrare este a instituției care a trimis (și a și verificat înainte corectitudinea datelor)!!!
    A mai existat o etapă in care „localnicii autoritari” trebuiau să verifice proiectul că este conform realităților din teren și abia după aceea să se apuce de treabă. Cine a dat ordinul de începere a lucrărilor?!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei