Mocioalcă despre criza din educație: „Au rezolvat-o! Au trimis școala în vacanță“

Mocioalca criza din educatie

Secretarul Senatului, senatorul Ion Mocioalcă, consideră că actualul executiv se află într-o profundă criză de soluții în privința problemelor ridicate de societatea românească, pe fondul unei pandemii prelungite, care a doborât afaceri prospere până mai ieri, al educației tot mai precare, al lipsirii unor drepturi și libertăți cetățenești și al cifrelor diametral opuse din raportările sistemului sanitar, subiect tabu pasat acum între USR – Voiculescu și PNL – Cîțu.

În ceea ce privește învățământul românesc, senatorul Mocioalcă afirmă că doar un singur procent (1%) din testele COVID-19 pentru elevi și profesori au fost utilizate, înainte de #reînchiderea mascată a școlilor, printr-o vacanță de aproape 5 săptămâni!

„Acesta e finalul unui lung șir de prostii și răfuieli politice, prin care și-au bătut joc de dreptul la educație al unei întregi generații de elevi. Încearcă să repare o prostie, cu o altă prostie: vacanța prelungită care produce o ruptură în procesul educațional!

În loc să își facă treaba de guvernanți, să testeze, să ia măsuri de siguranță, să prevină, să informeze, ei închid tot! Aceasta este calea sigură spre România FĂRĂ Educație!“, crede cu tărie Mocioalcă, politicianul care a manifestat în nenumărate rânduri pentru concentrarea eforturilor de salvare a școlii românești.

Senator Mocioalcă: „Dacă se va dovedi falsificarea datelor pandemiei, ei bine, gravitatea acestor fapte nu poate rămâne nepedepsită!“

În ceea ce privește posibilul act de falsificare al datelor din sistemul sanitar, ca urmare a anumitor interese de natură electorală, senatorul social-democrat de Caraș-Severin își exprimă îngrijorarea și crede că numai o comisie imparțială de anchetă ar putea dezlega misterul.

„Dacă Guvernul PNL a falsificat datele este extrem de grav, dacă ministrul Vlad Voiculescu minte este la fel de grav.

Pentru aflarea adevărului PSD a solicitat în Parlament înființarea unei Comisii de anchetă. Cei responsabili pentru suferințele îndurate de români trebuie să plătească!“, exprimă cu determinare senatorul Ion Mocioalcă.

Conform afirmațiilor președintelui PSD, Marcel Ciolacu, măsluirea cu premeditare a datelor pandemiei de către Guvernul Orban ar fi similar cu „un atentat la sănătatea românilor și la siguranța statului!“

„Răfuiala din Guvern dintre USR și PNL scoate la lumină ceea ce PSD spunea de multă vreme: că datele pandemiei sunt falsificate în funcție de interesele lor electorale, de cât de abrupt scădeau în sondaje! Cu premeditare, în deplină cunoștință de cauză!

Pe baza acestor date măsluite, s-au luat decizii cu impact direct asupra sănătății publice! Pe baza lor s-au restrâns drepturi și libertăți cetățenești! S-au închis școli timp de un an de zile! Localități întregi au fost carantinate! Afaceri ridicate cu greu au fost distruse! Pe minciunile lor!

Faptele lor sunt prea grave, ca să mai poată fi ascunse sub preș!  Voi cere înființarea unei Comisii speciale de anchetă în Parlament, care să scoată la lumină toată golănia liberală! Și mă aștept ca transparenții de la USR să susțină acest demers!!!

Românii trebuie să știe cine sunt vinovații pentru suferințele îndurate, iar cei vinovați să răspundă conform legii!“, a exprimat cu hotărâre președintele PSD România, Marcel Ciolacu.

Sergiu TABAN

Distribuie pe:

Stiri similare

1 Comentariu

  1. Covid 21

    Nu se va face comisie parlamentara, nu se va afla nimic , astia sunt șmecheri si se santajeaza reciproc. Nu sunt fraieri ca pesedistii sa schimbe miniștri pentru orice declarație. Daca un ministru psd facea o asemenea declarație, psd il dadea afară si din partid. Meritați opoziția , ati fost slabi , nu ati folosit puterea dată de români in 2016. Ăștia stiu sa fie la putere, va ignoră

    Raspunde

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei