Mocioalcă, unicul prezumtiv salvator pentru PSD Caraș-Severin?

Mocioalca deputat salvator PSD CS

Criza pandemică generată de Covid 19 își lasă încet disperarea în urmă, românii își pregătesc, într-o formă sau alta, reîntoarcerea la normalitate iar politicul își va etala în curând și din nou produsele pe tarabă. Mă voi referi la acest ultim segment de interes, acest subsistem al sistemului social, unul care, deși pare lipsit de miză în acest moment, în mai puțin de o lună și jumătate, aprioric va fi pe buzele celor ce încă mai cred că politica e pentru toți și toate.  La fotbal și la politică, ambele îndestulate cu semințe prăjite de floarea soarelui, românul e fruntaș pe unitate. Pe noi, cel mai adesea, așa cum s-a mai dovedit, doar practica ne-omoară!

În peisajul cărășean, pe eșichierul politic se nuanțează mai multe mișcări de trupe, stânga-dreapta și de-a valma, fie că vorbim de PNL-ul actualului ministru de interne Marcel Vela, de USR-ul încă timid al domnului Plujar, de organizația județeană aPROpiată secretarului general PRO România – Ion Mocioalcă și de un PSD aflat într-o situație pe care aș numi-o cu blândețe neobișnuită, deplorabilă.

Desigur, cârcotași, așa cum vă știu de pe rețelele (sau rețetele?) de socializare, veți spune că în actualul context politic, o carte își joacă și PMP-ul veșnic tânărului Ionuț Mihai (ar trebui să se hotărască la ce apelativ renunță), verzii lui Florin Călinescu, ALDE-le, care, cel puțin până acum, n-a dovedit că-l are purtător de stindard pe Tăriceanu sau chiar prietenii injectați cu umanism grapinian de dottore Simulescu. Nu știu dacă vreo formațiune din cele nominalizate în ultima enumerare va rupe gura târgului la prognozatele „locale”, dar să nu-i subestimăm. Așa cum încă mai cred că liberalii i-au dat un oarecare avânt și celui care va rămâne un „definitiv candidat la primăria Reșița”, țărănistul Ionescu. Dacă personajul ajunge pe scaunul de consilier local municipal în 20-20, va fi imperios necesar ca Nelu Popa să-și felicite echipa de creație a „Pish”-ului, cei care i-au pompat sânge politic în vene chibițului.

Revenind la subiecte de anvergură de pe scena politică, mă opresc astăzi la asimptomaticul PSD. Un partid care la ora asta încearcă să ofere o imagine publică fardată, de trandafir roșu înmiresmat, care însă e putred la rădăcini și neverosimil în accepțiunea celor ce-i cunosc adevăratele și tenebroasele profunzimi. PSD este partidul care se presupune că ar fi trebuit să beneficieze din plin de efectele miraculoaselor guvernărilor ale ultimilor trei ani, indiferent de numele premierilor nominalizați de liderul încarcerat, Liviu Dragnea. Un partid votat covârșitor și degrabă hulit de același popor, o formațiune care a dus greul și a avut de suportat nenumărate „bombardamente”, mișcări de gherilă dirijate cu tact de către adversari, atacuri care nu au rămas făre efect. Ciuma Roșie și plăcuța suedeză au fost atent „microcipate” în rândul ale(r)gătorilor români iar astăzi cutuma e greu demontabilă, devenind fenomen social.

Revenind la organizația PSD „de la Caraș”, facem un scurt remember și ne amintim că organizația și județul nu au fost ocolite de nume sonore ale miniștrilor care s-au perindat prin guvernele Dragnea. Iar proiecte, har Domnului, chiar s-au implementat în satele și orașele Banatului Montan. Totuși, astăzi, după încheierea unei Lumi vădit lipsite de experiență, lucrurile au luat o cu totul altă turnură. Pe fondul unei guvernări liberale, care resimte efectele incipiente ale erodării în vreme de criză – vezi acest COVID 19, paradoxal PSD-ul pare vlăguit, non-vitaminizat, la fel ca și pseudo-liderul său Marcel Ciolacu, într-un moment în care războiul politic bate la ușă. În acest moment PSD-ul nu are lider! Și, ca o paralelă, spre deosebire de președintele PRO – Victor Ponta, hiperactiv în această perioadă, vizibil pe social-media, refractar, virulent chiar, atunci când episodul Covid a cerut-o, Ciolacu a reușit să puncteze cu succes „decât” un leșin. Este clară diferența de notorietate și charismă dintre cei doi lideri, „micul Titulescu” pare că știe ce vrea și e adeptul picăturii chinezești, în vreme ce nea Ciolacu pare să fredoneze refrenul Ioanei Radu „De-aș mai duce-o pân la toamnă, leliță…” Iar aspectul ăsta îngrijorător ar trebui să-i conducă spre reflecție și o reacție cât mai curândă pe decidenții social-democrației române, în perspectiva luptelor ce se-anunță. Bine că e Stănescu prin zonă, când se lasă cu leșin și durieri. Ăsta știe joaca…

Anunț: Organizația PSD Caraș-Severin, pierdut credibilitate!  Se caută lider!

Nici „la Caraș” lucrurile nu suferă diferențe majore față de centru. PSD-ul se află într-un moment de răscruce, în care are nevoie mai mult ca niciodată de expertiza unui politician cu greutate, care cântărește atât în globul de sticlă al prestidigitatorilor de la București, dar care să beneficieze și de un grad sporit de notorietate la nivel județean. Iar acesta nu poate fi, oricâte palme v-ați da peste ceafă și frunte, decât deputatul Ion Mocioalcă. Cel puțin în acest moment. Oricât ar încerca, într-o notă originală, interimarul Silviu Hurduzeu să urnească corabia pesedistă, mâlul și algele de sub ea vor încetini dezlipirea de mal. Iar în momente de război și criză profundă, se impun măsuri de forță majoră. Conform devizei legionarilor: mergi sau crapă! Prin urmare ar putea exista mai multe soluții pentru hemoragia abundentă pe care încearcă s-o bandajeze neputincioși social-democrații cărășeni, dar o singură cale este viabilă, fezabilă: apelarea de urgență la expertiza lui Mocioalcă! Să nu uităm că Mr. President Hurduzeu nu ar fi existat niciodată în cartea de istorie a CJ-ului și în această postură de președinte, fără de acordul liderului PSD Caraș-Severin de la acea vreme, Ion Mocioalcă! Mocioalcă putea fi președintele Consiliului Județean Caraș-Severin? Putea! Dar i-a cedat banderola lui Hurduzeu și a revenit pe bancă, ca să-și urmărească „talentele” din umbră. Ori fie cei care lecturați aveți banda scurtă și ați uitat de celebra frază rostită de proaspătul încărcat de emoție președinte în „Capitoliu” în anul de grație 2016 … „Nelu, ți-a ieșit! Îți mulțumesc!” Așadar, Silviu Hurduzeu, este creația politică a lui Ion Mocioalcă, așa cum celebrul personaj E.T. este creația lui Steven Spielberg. Iar în aceste momente, în care organizația ta județeană, măi dragă PeSeDe-ule a pierdut busola, apelezi cu toată încrederea ta la … creator. Să vă mai spun ce rezultat a reușit PSD-ul cu Mocioalcă la timonă, la alegerile parlamentare din 2016? Ce-i drept liderul Mocioalcă a părăsit PSD-ul, la presiunea lui Dragnea, nu mai e niciun secret, dar știți și voi, așa cum știe și el cum e cu prima dragoste…

Prin urmare, alianța PSD – PRO România ar trebui să se deschidă cu brâul de la Caransebeș, chiar mai repede decât frăția Ciolacului cu Ponta de la capitală. Numai printr-o alianță comună vor crește șansele formațiunilor de centru – stânga la alegerile locale din septembrie.

În fond, despre Mocioalcă se pot spune și scrie multe, pro sau contra, hârtia și desktopul au demonstrat că suportă orice. A părut chiar înfrânt după ce a avut de suferit, de-a lungul timpului, în multe bătălii spre devenirea lui de astăzi. Diferența care trebuie remarcată este aceea că Mocioalcă n-a pierdut niciodată un război!

P.S.: Așadar, la sediul PSD de pe George Enescu, luați-vă la palme tare/În direct și în reluare: chiar de nu-l vedeți aci, Mocioalcă e-n toate ce-au fost, mai sunt și vor mai fi … măi copii…

Cezar DRAGOMAN

Distribuie pe:

Stiri similare

4 Comentarii

 1. Lacucaracea

  P. S. Când spun,, unii și alții “, mă refer în principal la ,, securiștii de serviciu”, cei direct interesați în disimularea – falsificarea realității.

  Raspunde
 2. Lacucaracea

  Tot ceea ce poate salva ăsta’ și cu Pinochhio / Buratino ( discipolul criminalului FSN-ist / bolșevic Iliescu ) este clica-famiglia lor de creaturi hidoase și veșnic flămânde, respectiv puse astfel pe praduială.Vă este foame tare fiindcă nu sânteți la butoane,așa-i ?

  Raspunde
 3. Banatu

  Ar trebui sa meargă pesedeii cu jalba-n proțap langa sediul de la Casa de Cultura să-l roage pe Nelu sa vina înapoi, ca înoată în ape tulburi, iar vidanja e tot la Filipescu, tot prietenul lui Nelu.

  Raspunde

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei