MRP stimulează reîntoarcerea acasă! Campania „Informare acasă! Siguranță în lume!“ pentru emigranți, prezentată la Reșița!

MRP

Subsecretarul de stat din cadrul Ministerului pentru Românii de Pretutindeni, Victor Ionescu, împreună cu reprezentanții instituțiilor partenere, a prezentat la Reșița cele mai importante elemente ale campaniei naționale „Informare acasă! Siguranță în lume!”, ediția 2019 în prezența a peste 200 de participanți.

Evenimentul a avut loc astăzi, 12 aprilie, la sediul Inspectoratului Școlar Județean Caraș-Severin, reprezentantul executivului avându-i alături pe inspectorul general școlar din cadrul ISJ Caraș-Severin, Marius Cornici, vicepreședintele Consiliului Județean Caraș-Severin, Ionuț Popovici, subprefectul județului Cătălin Hogea, viceprimarul municipiului Reșița, Gabriel Duruț, directorul CCD Caraș-Severin, prof. Nicoleta Marcu, rectorul UEM Reșița, prof. Andrade Bichescu, fostul prefect al județului, Traian Zamfir, alte personalități, cadre didactice cărășene reprezentanți ai ANITP, ITM, AJOFM, DJST și elevi de la școlile din județ.

„Ministerul pentru Românii de Pretutindeni a lansat cea de-a doua ediție a Campaniei Naționale „Informare acasă! Siguranță în lume!”, care își propune încurajarea informării prealabile a românilor înainte de a lua decizia de a pleca în afara granițelor țării, precum și stimularea procesului de reîntoarcere și reinserție socio-profesională pentru cei care hotărăsc să revină acasă“, a explicat subsecretarul de stat din MRP, Victor Ionescu.

„Campania are ca obiectiv creșterea gradului de informare a românilor cu privire la riscurile la care se pot expune odată cu decizia de a căuta un loc de muncă, un program de studiu sau alte oportunități în afara granițelor României. Este bine ca tinerii noștri să cunoască toate aspectele pe care le presupune decizia de a pleca peste hotare“, a declarat prof. Marius Cornici, inspector școlar general al ISJ Caraș-Severin.

Prin această inițiativă, MRP urmărește ca tot mai mulți români să își cunoască drepturile și responsabilitățile pe care le au ca cetățeni europeni și să știe, totodată, cum să acționeze când drepturile le sunt încălcate atunci când se află peste hotare ca turiști, la studii sau în calitate de angajați.

Demnitarul și reprezentanții instituțiilor partenere au discutat despre importanța informării cetățenilor români asupra riscurilor la care se pot expune odată cu decizia de a căuta un loc de muncă, un program de studii sau de a se stabili în afara granițelor României.

Campania Națională „Informare acasă! Siguranță în lume!” se derulează în toată țara, în două etape, la fel ca și în 2018, prima în perioada aprilie-mai, urmând ca cea de a doua să aibă loc în perioada august-septembrie 2019, în cele 41 de județe ale țării.

cadre

Diana RADU

 

Distribuie pe:

Stiri similare

1 Comentariu

  1. zero

    “Prin această inițiativă, MRP urmărește ca tot mai mulți români să își cunoască drepturile și responsabilitățile pe care le au ca cetățeni europeni și să știe, totodată, cum să acționeze când drepturile le sunt încălcate”

    De instituţiile propriului stat. Că doar de asta au şi plecat.

    Raspunde

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei