Mult așteptatul pod de la Ramna va fi în curând finalizat. Primarul Magdalena Ciurea: „Problema mea cea mai mare a fost să fac acest pod”

 

modelmic

Comuna cu sala de fitness și stadion sintetic se va bucura în curând și de un pod nou, chiar în mijlocul satului.
După o perioadă lungă de așteptări, se va putea circula în siguranță prin centrul comunei Ramna, pe podul de peste pârâul Vornic, un pod distrus de ape în urma inundațiilor din 2016.

modelmic

Calamitățile de atunci au lăsat comuna fără poduri, podețe, a distrus drumuri, culturi și a afectat gospodării.
Podul se află pe DJ 585 și este realizat de Direcția de Drumuri Județene, pentru care Consiliul Județean Caraș-Severin a alocat suma de un milion de lei.

Pe lângă pod, în comună mai trebuie reparate câteva podețe afectate și ele de inundații. În urma solicitărilor, Primăria Ramna a primit bani pentru calamități.

Există un pod între Valea Pai și Bărbosu la care mai e necesar să fie puse grinzile și se finalizează lucrările începute din toamnă, dar grinzile au fost primite de curând de către constructor. La Bărbosu se vor mai amplasa 6 podețe tubulare, deoarece cele vechi au fost scoase de apa, și 2 punți pietonale.”, a precizat primarul Magdalena Ciurea.

Primărița din Ramna mărturisește că podul din comună trebuia refăcut chiar dinaintea inundațiilor din 2016, și a făcut multe demersuri în acest sens. În urma dezastrelor de atunci, situația a devenit critică, podul fiind distrus de apă.

modelmic

Eu sunt foarte fericită că se face acest pod! Problema mea cea mai mare a fost să fac acest pod, chiar dacă mi se părea ceva imposibil de realizat. Eu am făcut nenumărate demersuri, dar tot mi se spunea că nu sunt bani”, a spus primarul.

Administrația locală a primit bani  din fondul de investiții pentru UAT-urile afectate de inundații.
„Am făcut 3 poduri cu banii de la calamități. Unul l-am început în vara lui 2017 și l-am finalizat în noiembrie 2017 și încă două în martie 2018 și până în decembrie 2018 au fost finalizate”, a precizat Magdalena Ciurea.

Un alt drum refăcut cu bani de la calamități este „Potopul”, care face legătura între dealul către Ramna și valea din Bărbosu. De asemenea, au fost făcute străzile comunale din localitatea Bărbosu.

Printre investițiile din comună se mai numără și pietruirea unui drum de acces de la Grind până la Bărbosu, drum care scurtează cu aproape 10 km distanța de la Ramna la Bărbosu.

Pentru acest drum, Primăria Ramna a alocat suma de 200 de mii de lei, iar realizarea lui este bine venită pentru că îi ajută pe oameni să ajungă mult mai repede, chiar dacă au fost consilieri locali care s-au împotrivit realizării acestei scurtături de drum.

 

Elena FRANȚ

Distribuie pe:

Stiri similare

3 Comentarii

 1. Ioana D.

  Sunt mandra ca avem o primarita atat de energica, o felicit pentru tot ceea ce a facut si face pentru noi si pentru comuna ! Sa-i dea dumnezeu sanatate si sa aibe putere sa mearga mai departe !

  Raspunde
 2. VP

  Sa inteleg ca drumu Ramna – Valeapai nu este o problema in viziunea doamnei primar? Problema cea mai mare fiind un pod si drumurile comunale din Barbosu, un sat locuit de un numar mai mic de 10 persoane.

  Raspunde
 3. Afrima

  Câți bani au fost sifonați? De ce nu au pus podul in aliniament cu drumul? Drumul către Barbosu a fost făcut fără a se respecta dreptul de proprietate! A se vedea intabularea de fapt a drumului si realitatea! Ce fac autoritatile? De sesizare din oficiu nu au mai auzit?

  Raspunde

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei