Muntele Mic, subiect de gâlceavă politică, acuze și reproșuri. De pierdut are doar turistul

3

Declararea zonei Muntele Mic ca obiectiv turistic de interes național a reaprins lupta surdă dusă de câțiva ani buni între doi oameni politici din prima linie și alți câțiva din linia a doua care încearcă pe cât se poate să-și păstreze anonimatul. Mărul discordiei îl reprezintă dorința celor două tabere de a deține controlul absolut într-o zonă turistică ce are un potențial uriaș, turistic dar mai ales economic și financiar.

Pe pagina sa de socializare, omul de afaceri Romeo Dunca și candidat PNL la funcția de președinte al Consiliului Județean Caraș-Severin, cel care a investit câteva milioane de euro într-un proiect de dezvoltare a zonei, a postat un atac dur la adresa primarului din Turnu Ruieni, Mihai Maralescu:

1

„…avertizările mele din cursul ultimilor 3 ani s-au dovedit reale. Inclinațiile penale ale familiei primarului Maralescu au fost dovedite. Deși se știa de ani de zile că membrii acestui grup organizat în săvârșirea de fapte penale se ocupă cu furtul de lemne din pădure și comercializarea lui neprelucrat sau transformat în scândură la gaterul din curtea familiei, Mihai Maralescu a fost ales primar. Oamenii simpli din sat au fost mințiți. Membrii acestei familii fură în mod repetat și organizat. Cu tupeu maxim, acoperiți de cei care ar trebui să vadă aceste lucruri. Achim Maralescu, care a luat asupra sa furtul descoperit ieri, deși nu putea fi făcut fără complicitatea pădurarului din zonă nu e la prima abatere de acest gen. Acum s-au găsit 41 m.c. de lemn furat din pădurea satului fără acte. În curtea lui Maralescu… Material care azi încă se află în curtea familiei în vederea confiscării. Valoarea prejudiciului depășește de mai mult de 10 ori limita contravenției. Deci încă odată, un brav Maralescu a făcut o infracțiune gravă“.

Contactat telefonic, primarul Maralescu a declarat pentru Reper 24, referitor la acuzele lui Romeo Dunca: „Domnul Dunca pe cine nu acuză? Dacă a început să acuze din Minister pe toată lumea, Ocolul Silvic, Garda Silvică, pe toată lumea acuză ca fiind furători de lemne. El e cel mai cinstit om din județ. Vrea să ajungă în fruntea județului și el nu are în ziua de astăzi nimic legal construit sau făcut în județul ăsta. Cum puteți să luați în serios un asemenea om? Până când luăm în considerare un asemenea om? Pentru tot lemnul pe care îl am acolo și pe care dl Dunca l-a fotografiat, am acte și nu e lemnul meu. Eu nu mă mai ocup de lemn de 10 ani“.

2

Pentru acest conflict, la fel cum s-a mai întâmplat și cu altele de-a lungul anilor între cei doi, se va pronunța justiția. Ea e cea în măsură să dea verdicte. Noi am semnalat incidentul și așteptăm. Așteptăm ca odată și-odată, mai marii județului, fie că sunt în Caraș-Severin în diferite posturi de conducere, fie că sunt în Parlamentul ori Guvernul României, să lase luptele pentru putere la o parte, să renunțe la interesele financiare proprii în interesul cetățenilor acestui județ și a turiștilor care pot aduce un plus acestei zone. Altfel toată lumea va avea de pierdut, iar Caraș-Severinul va rămâne acolo unde este și acum: un județ sărac, cu oameni foarte săraci, conduși de politicieni bogați, poate prea bogați pentru zona din care provin.

 

Dan AGACHE

Distribuie pe:

Stiri similare

2 Comentarii

 1. imoGen

  Chiar credeți că Dunca realizează investiția asta pentru “binele” județului și al cetățenilor ?
  Cine investește milioane de euro în ceva fără să obțină cel puțin profit dublu ?
  Uitați-vă la ce tunuri dă PNL în perioada asta cu măștile, cu dezinfectanții, cu tabletele, cum schimbă directori de spitale, cum refuză ei DNA-ul pădurilor etc.!
  Iar Dunca e susținut de PNL pentru funcția de conducere din fruntea județului … nu degeaba e vorba populară că cine se aseamănă, se adună.

  Raspunde
 2. zero

  “Pentru tot lemnul pe care îl am acolo și pe care dl Dunca l-a fotografiat, am acte și nu e lemnul meu.”

  Toată lumea-mi zice lotru,
  C-am furat un lemn din codru.
  Da’ eu lemne n-am furat,
  Numa’ scândură de brad,
  Să fac la mândruţa pat.
  .
  În rest, conflictul dintre Dunca şi Maralescu (=Primăria Turnu Ruieni) se întemeiază pe pricipii sovietice încălcate de Dunca la somaţia lui Maralescu: “Nataşa, davai katizaţia!”
  Şi chestiunea cu Statuia: “Statu ia (totul)!”
  Un tăiţelu’ ar lua măcar cu 50% în plus. :)

  Raspunde

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei