„A murit mucenicește, răpusă de un sistem medical pe care l-a slujit!”. Dezvăluiri năucitoare despre moartea asistentei din Măureni!

asistenta

A fost omorâtă de un sistem medical căruia i-a slujit, așa a prezentat un apropiat al familiei, tragicul sfârșit al asistentei din Măureni, cea care s-a stins la Spitalul din Reșița în urma unui lung șir de erori medicale.

Preoteasă și asistentă, omul care avea casa și sufletul deschis pentru oricine, a murit cu zile, spun cei dragi, după ce a așteptat mult prea mult o ambulanță și mai apoi decizia de a fi dusă în sala de operație.

Medicul chirurg Paul Purea, cel care este și președintele CA al Spitalului Județean de Urgență din Reșița vine cu câteva explicații medicale despre acest caz care a zguduit și șocat un județ întreg.

Sunt aproape convins de faptul că femeia nu a murit din cauza acelei fracturi, ci dintr-o hemoragie internă. O să trebuiască să i se facă acea necropsie. Am întrebat și la UPU și mi s-a spus că ea a murit cu hemoglobină 3. Vă dați seama!!! Eu am avut sute, dacă nu mii de fracturi deschise, în mâna mea, dar nicio fractură deschisă n-a ajuns în timp așa de scurt la hemoglobină 3, deci de la 13, 12, 14, care sunt valorile normale, să ajungi la 3…, dacă ajungi la 3 înseamnă deja să aibă cam 2,5 litri de sânge pierdut, adică din 5 litri, aproape jumătate.

Dacă era în Germania ar fi avut o problemă foarte mare, nu mă interesează că a avut fractură deschisă  și a avut concomitent și o fractură de ficat sau de splină, pentru că de asta ești doctor să faci investigație și să îți dai seama că este într-un stadiu și să-i pui imediat sânge, să îi pui plasmă, să o reechilibrezi. Femeia trebuia să fie în sala de operație. Dar nu trebuie să uităm că nu suntem în Germania, suntem în România și, de fapt nu undeva în România, suntem în Reșița, care atâta poate și nu poate mai mult!”, spune chirurgul Paul Purea.

Se pare că ambulanța a ajuns cam după 50 de minute de la solicitare, într-o situație în care fiecare minut era important, după cum spun apropiații.

Am luat legătura și cu echipajul nostru care s-a deplasat acolo. Am înțeles că ea a stat ceva timp acolo. Solicitarea noastră a fost la 17:41, la 17:43 ei deja au recepționat și au plecat spre caz. Au ajuns acolo la 18:15 minute pentru că s-au și echipat până au ajuns, ea considerând-o contact la cabinet cu un pacient care este internat la infecțioase, suspect de COVID. La 18:15 mi-au zis că au luat-o, era cu tensiune prăbușită, au perfuzat-o, iar la 18:36 au plecat de la caz, până au pansat-o perfuzat-o, iar la 19:17 au ajuns și au predat-o la cort la domnul doctor Librimir”, a declarat șefa SAJ Caraș-Severin, Daniela Popescu.

În această dimineață însă, un alt șoc a venit peste familia greu încercată. Preoteasa și asistenta din comuna Măureni a fost declarată pozitiv la testul COVID-19.

Primarul comunei, Brian Filimon crede că dacă asistenta nu declara că a avut contact cu un suspect de coronavirus, declarație pe care a făcut-o din conduită profesională și mai ales din conștiință, cu siguranță ar fi ajuns mult mai repede în sala de operație. Felul în care decurg lucrurile în acest caz este însă năucitor pentru comunitatea din Măureni. Preotul, soțul doamnei, când s-a dus să depună plângere nu a fost lăsat să intre în instituție, a fost chemat într-o parcare, pentru că era considerat suspect de coronavirus.

Comunicatul de presă pe care l-am văzut emis de spital ne confirmă că într-adevăr lucrurile au fost întârziate. Până să își dea seama și să pice de comun acord că doamna noastră asistentă este caz de operație, după 2 ore, doamna a intrat în stop cardio-respirator și a murit. A murit cu zile!

Colac peste pupăză, a doua zi doamna noastră asistentă, sănătoasă tun, a fost declarată pozitiv cu coronavirus. Soțul doamnei a aflat de pe un site despre asta, fără să fie anunțat de cineva de la DSP, nu s-a făcut nici până acum vreo anchetă, iar după această confirmare soțul și cei doi copii sunt singurii izolați.

Noi am cerut încă un test COVID care este trimis la Institutul Cantacuzino pentru a afla dacă este pozitiv.

Am cerut astăzi fiind un caz excepțional, chiar și într-o discuție cu domnul ministru de Interne, Marcel Vela, fiind un caz pe rol, deoarece există și o plângere depusă la Procuratură de către soțul doamnei, preotul din comună, ne doream ca până la venirea celui de-al doilea rezultat să nu o îngropăm , se găsea o variantă. Este tragic ce se întâmplă, în cele două zile am simțit că m-am luptat cu morile de vânt. Nu îmi doream să găsesc așa un sistem bolnav!, a spus astăzi, în fața spitalului din Reșița, primarul comunei Măureni.

Familia asistentei este izolată și nu participă la înmormântare. Conform noilor măsuri, înhumarea unui confirmat cu coronavirus se face în maxim 24 de ore, cu sicriul sigilat și doar în prezența a 8 persoane.

Citește și: UPDATE: Tragedie la Măureni! „Încercăm să salvăm oamenii de un virus, dar îi lăsăm să moară de restul bolilor sau accidentelor”

Elena FRANȚ

Distribuie pe:

Stiri similare

6 Comentarii

 1. Johann Ullmann

  Acesta este sistemul nostru medical dupa 30 deani de democratie turco-tziganeasca,nepasare,incompetenta,balkanism !De aceea si suntem copilul bolnav al Europei occidentale ! De 30 de ani sistemul medical romanesc este subfinantat,niciun lider de partid din Romania nu a fost condamnat pentru asa ceva ! Rusine !

  Raspunde
  1. imoGen

   Sistemul e subfinanțat ?
   Mai gândește-te! Medicii de la Reșița au salarii de 15-20 000 ron plus ce încasează de la cabinetele private și destui naivi le plâng de milă. Există pe pagina spitalului documente cu salariile pe fiecare secție. Puneți mâna și documentați-vă înainte de a lua apărarea unora care-și bagă bani prin toate buzunarele și când au de tratat un caz simplu de hernie, apendicită sau fractură deschisă, dau din colț în colț până moare pacientul lângă ei!
   E regretabil faptul că a murit un om din cauza unor incompetenți care nu vor fi trași la răspundere probabil niciodată.

 2. MIRELA

  ESTE REGRETABIL ACEST LUCRU SA MORI CU ZILE SA VA SPUN CE AM PATIT E IN URMA CU UN AN AM FOARTE DESE MIGRENE SI FOARTE URATE SI DIN PACATE AM AJUNS LA URGENTE NU POT ZICE CA NU AU FOST AMABILI DAR DIN PACATE DAU GRESIT DIAGNOSTICE DUPA O ZI FOARTE GREA DE MIGRENA CU FOARTE MULTE VARSATURI NU PUTEAM BEA NICI O GURA DE APA MI SA PUS O MICA PEFUZIE DE 250 ML CARE ERA PENTRU TENSUINEA CARE AM RIDICATO DAR EU SANT DE OBICEI SUB TENSIUNE MI SA DAT DIAGNOSTIC FARA TEMPERATURA SI NICI ALTE SIMTOME INFECTIE ARESPIRATORIE SI MI=AU DAT RETETA CU TAMIFLU XEFORAPID SI AL TREILEA NU MAI IM ADUC AMINTE TRAGETI SINGURI CONCLUZILE .

  Raspunde
 3. Pingback: PSIHOZA CORONAVIRUS UCIDE! Preoteasa Corina, asistenta medicala din Măureni A MURIT CU ZILE, intarziindu-se inadmisibil procedurile de evaluare a sa din cauza suspiciunii de COVID. "Încercăm să salvăm oamenii de un virus, dar îi lăsăm să moa

 4. Pingback: No name

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei