fbpx
11.7 C
Reșița
luni, 27 martie 23

Na și ție, dă și mie… a început ședința de CJ

La această oră se desfășoară meciul retur între puterea (PNL) de la nivelul Consiliului Județean Caraș-Severin și opoziția (PSD-PMP-PRO) din aceeași ligă județeană. Opoziție aici, în liga a 3-a, că la națională cică ar fi toți la putere; mă rog.

Meciul se desfășoară cu porțile închise pe motiv de pandemie, dar cu trofeul pe masă: „Repartizarea pe unități administrativ teritoriale sumei corespunzătoare cotei de 6% din impozitul pe venit“. Mare meci, mare premiu.

Vă reamintesc, în tur scorul a fost egal, pe motiv de … „vreu mai mult“. Căpitanul echipei liberale a furat mingea și i-a lăsat pe toți cu ochii-n soare. E drept au fost negocieri la masa verde din salonul alb, negocieri fără presă, dar cu mai multe reportofoane pe metru pătrat decât la băieții cu ochi albaștri.

spot_img

De ce e important acest trofeu? Păi e simplu: pentru unii înseamnă supraviețuire, pentru alții dezvoltare comunitară. Mulți însă îi pot învârti după bunul plac cu tehnica para-ndărăt-ului că nu prea se bagă nimeni peste socotelile lor.

Logic ar fi să li se dea fiecăruia după necesități, proiecte, număr de locuitori, etc, dar chestia asta sună așa, mai socialist și cum să împartă un liberal banii pe principii socialiste, pe bune. Unde mai pui că la așa o împărțire ar rămâne cu buzele uscate tocmai o parte a celor ce fac împărțeala. Păi se poate?

Se poate, adică se poate orice. Experiența meciurilor desfășurate în anii anteriori, demonstrează că nu contează cine strigă mai tare în tribune ci mai degrabă cine știe să tragă sforile în spatele ușilor închise.

Degeaba se agită antrenorul, se bate cu diploma în piept și-și arata mușchii în fața jucătorilor. În spatele lui e un fel de … Becali, omul care administrează lovelele, transferurile, cel care cumpără arbitri și fluieră 11 metri când vrea el, indiferent de cursul jocului și de rezultatul de pe tabelă.

Așa că vom aștepta cu „înfrigurare“ rezultatul acestui meci cu final previzibil. Atâta doar că jucătorii fără o proptă, fără intrare la….Becali, se vor mulțumi cu o cană de zăr proaspăt, în timp ce alții se vor înfrupta și din cașul proaspăt sărat și din ciosvârta berbecului prăjit la proțap.

Dan AGACHE

 

 

Ai imagini sau informatii care ar putea deveni o stire?
Trimite-ne un mesaj la numarul 0722441304 sau pe WhatsApp la 0751193203.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei