Nerespectarea legilor pe perioada pandemiei naște dosare penale

a

Asa cum ne-a obișnuit deja, prim procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Caraș Severin Laura Iancu, ne-a făcut și astăzi o sinteză a activității instituției pe care o conduce, referitoare la acele dosare penale având ca obiect pandemia de covid:

Dacă săptămâna trecută aveam înregistrate 34 de dosare la parchetele subordonate Parchetului de pe lângă Tribunalul Caraș-Severin, săptămâna aceasta numărul acestora a crescut la 37: 3 dosare penale la Parchetul de pe lângă Judecătoria Reșița, 23 de dosare la Parchetul de pe lângă Judecătoria Caransebeș, 4 dosare la Parchetul de pe lângă Judecătoria Oravița și 7 dosare la Parchetul de pe lângă Judecătoria Moldova Nouă. Sunt fixate termene de soluționare între 18 mai și 18 iunie. Din aceste dosare doar unul este in persona, celelalte fiind in REM“

„Am asigurat locuitorii județului Caraș-Severin – a continuat prim procurorul Laura Iancude vigilența și fermitatea procurorilor, apărarea drepturilor și libertățile cetățenilor și ne-am ținut de cuvânt. Sunt dosare în care s-au prezentat declarații false, neconform realității, persoane care au frecventat anumite culte și nu au respectat regulile impuse de decretul președintelui României cu declararea stării de urgență, sunt dosare în care nu s-au respectat prevederile ordonanțelor militare privind deplasarea persoanelor și acele reguli pe care noi toată lumea le respectăm și suntem obligați prin lege să le respectăm“.

aa

„Cel mai important scop acuma, este să asigurăm prevenția, responsabilitatea cetățenilor, ca acest Banat de Munte să nu se transforme într-un focar și ne-am ținut de cuvânt. Vreau să asigur pe toată lumea că ne facem datoria și acum, pe timp de pandemie. Doresc să felicit pentru activitatea depusă pe domnul procuror Teodorescu Oliver care a instrumentat în această săptămână faptele într-un dosar de corupție. Alte date nu pot să dau, pentru că e vorba de caracterul nepublic al urmăririi penale și de operarea prezumției de nevinovăției“.

Munca de procuror nu este ușoară în această perioadă a mai precizat prim procurorul Laura Iancu, cea care a ținut să sublinieze că se lucrează cu măsuri de protecție și cu distanțarea socială. Domnia sa a ținut să felicite și echipa Direcției Generale Anticorupție Caraș-Severin, pentru activitatea depusă și pentru profesionalism.

 

Dan AGACHE

Distribuie pe:

Stiri similare

2 Comentarii

  1. zero

    “Sunt … persoane care au frecventat anumite culte și nu au respectat regulile impuse de decretul președintelui României”

    Pentru complicitate prin instigarea unor persoane spre anumite culte … are şi Dumnezeu înregistrat un dosar penal?
    Întreb pentru un prieten.

    Raspunde

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei