14.7 C
Reșița
vineri, 04 octombrie 24

Nevo Parudimos și Colegiul Național „Traian Lalescu”, parteneri într-un proiect menit să prevină abandonul școlar!

Asociația NEVO PARUDIMOS, în calitate de lider de proiect, în parteneriat cu Colegiul Național „Traian Lalescu”, în calitate de partener 1 și BANAT MEDIA SRL, în calitate de partener 2, derulează Proiectul „Reșița, oraș educat și tolerant”, finanțat de GAL Reșița.

Obiectivul general al proiectului este creşterea participării copiilor din zonele urbane marginalizate la grădiniţă şi şcoală și a capacităţii societații civile de a promova coeziunea și integrarea grupurilor vulnerabile din Reșița.

Detalii depre acest proiect au fost oferite în cadrul unei conferințe de presă care s-a desfășurat în incinta școlii beneficiare, de către Daniel Grebeldinger – director executiv al Asociației Nevo Parudimos.

Vizăm prevenirea abandonului școlar și creșterea incluziunii familiilor din comunitățile din Mociur, Dealu Mare, Moara Juracek, „Traian Lalescu” și Colonoia Baraj din Reșița, comunități unde trăiesc oameni nevoiași și dezavantajați pe care GAL Reșița îi vizează în strategia lor pentru a le îmbunătății condițiile de viață, participarea și implicarea în viața comunităților locale din Reșița.

Prin proiectul nostru avem 3 mari activități. Una vizează componenta educațională de care se vor ocupa colegii de la „Traian Lalescu”, cu cadre didactice și tot ce însemană activități de prevenire a abandonului școlar. O componentă care vizează creșterea interacțiunii și a toleranței între locuitorii orașului Reșița, cei din grupurile dezavantajate din Mociur, Dealu Mare, Moara Juracek, „Traian Lalescu” și Colonia Baraj cu restul populației din oraș, acest lucru făcându-se prin activități de voluntariat și diverse activități care promovează toleranța, înțelegerea între oameni și o componentă puțin nouă prin care încercăm să implicăm nu doar copiii în activități, ci și părinții, parte din activitățile de voluntariat fiind făcute cu părinți, atât de la Colegiul „Traian Lalescu”, cât și de la alte școli din oraș, precum și cu părinții copiilor care vin din comunitățile marginalizate”.

Proiectul va fi implementat până la sfârșitul anului 2023 și vizează toți copiii din școlile Mociur și Dealul Mare, mai exact un număr de aproximativ 70 de elevi, pentru început, numărul beneficiarilor fiind în creștere.

Potrivit directorului, Adrian Doxan, Colegiul Național „Traian Lalescu” are 4 cadre didactice implicate în acest proiect, care vreme de trei zile, câte 2 ore în fiecare zi, vor desfășura activități de tip remedial, activități educaționale de tip „școală după școală”.

Prin acest proiect, pe lângă activitățile educaționale de tip „școală după școală”, cu accent pe activitățile remediale, copiii vor primi inclusiv o masă și trusou, ceea ce bineînțeles că sprijină interesul pentru activitățile școlare, pentru participarea la activitățile acestui proiect,deoarece, așa cum bine știm, comunitățile din Mociur și din Dealu Mare sunt comunități dezavantajate din punct de vedere socio-economic”, a declarat Adrian Doxan, directorul colegiului Național „Traian Lalescu”.

Alte activități vot mai fi cele de voluntariat pentru a crește coeziunea între membrii comunităților defavorizate și majoritatea populației orașului Reșița și, totodată, pentru a crește gradul de implicare în activități de voluntariat a tuturor locuitorilor orașului Reșița.

Activitățile cu copiii vor fi monitorizate de directorii adjuncți ai colegiului, Luminița Broască și Lavinia Dolot, iar activitățile comunităților de elevi și a părinților acestora vor fi coordonate de directorul general, Adrian Doxan.

Pe perioada derulării proiectului, se va oferi consiliere educațională familiilor care vor avea nevoie de astfel de sprijin pentru prevenirea abandonului școlar.

Proiectul are o valoare totală  de 1.446.343,79 lei din care  valoarea totală nerambursabilă de 1.399.516,99 lei.

Proiectul se derulează în perioada 15. 09.2022 – 30.11.2023 și este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Capital Uman 2014-2020

Lorena POENARU

 

1 COMENTARIU

  1. ”Proiectul va fi implementat până la sfârșitul anului 2023 și vizează toți copiii din școlile Mociur și Dealul Mare, mai exact un număr de aproximativ 70 de elevi …

    Proiectul are o valoare totală de 1.446.343,79 lei …”

    Adică fiecărui copil ”vizat” îi vor fi alocați cam 20.000 lei (1.400.000 /70) pentru a putea frecventa școala sau banii ăștia (europeeni) îi vor ”juli” alții & … pe ”consilieri”?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei