Niciun investitor nou în mandatul lui Ioan Popa? Mirel Sabo, despre Autoliv: „Sub nicio formă nu poate fi considerat că i-a adus dumnealui!”

 

sabo 1

În urma articolului apărut în Reper 24 „Singura dezamăgire a edilului Popa! Niciun mare investitor în Reșița, în anul următor!”, liderul consilierilor locali PSD, Mirel Sabo, a cerut un drept la replică.

Edilul Popa a declarat într-o emisiune interactivă la Radio Reșița că a facilitat intrarea în parcul industrial a firmei Autoliv, căreia i-a semnat și acceptat concesiunea fără nicio împotrivire.

Social – democratul Mirel Sabo afirmă însă că ceea ce a declarat primarul Ioan Popa nu este tocmai adevărat și că procedura de licitație pentru parcelele unde a fost construită hala în care funcționează acum firma Autoliv s-a făcut într-un alt mandat administrativ, cel precedent.

Cei de la Autoliv au ajuns în parcul industrial, într-adevăr în perioada mandatului dumnealui, adică spre toamna anului 2016, dar toate procedurile au fost îndeplinite în primăvara anului 2016, în mandatul administrativ precedent.

Eu în calitate de consilier local, la momentul primăverii anului 2016 eram președintele Comisiei de licitație din cadrul CL și pot să vă spun că am participat la licitația unde o societate din Brașov a câștigat o anumită parcelă din parcul industrial.

Acea societate din Brașov a construit hala unde își desfășoară activitatea în acest moment firma Autoliv. Actele au fost finalizate, într-adevăr în toamna anului 2016, dar procedura de licitație pentru parcelele respective, unde a fost construită hala de acea societate brașoveană pentru Autoliv, s-a făcut în mandatul precedent. Cred că licitația a avut loc în luna mai 2016.

Repet, eram consilier local PSD și eram președintele acelei Comisii de licitație, iar Autoliv nu a făcut decât să își mute punctul de lucru din zona Renk pe Valea Țerovei, în parcul industrial și, cei drept, să își mărească numărul de angajați.

Din ce îmi aduc eu aminte, la momentul licitației, pe documentație scria că vor exista 912 locuri de muncă și la Renk cred că aveau aproximativ 750 de angajați, dar nu poate fi numit investitor nou, din păcate și sub nicio formă nu poate fi considerat că i-a adus dumnealui!”,  a declarat Mirel Sabo,

Elena FRANȚ

 

 

Stiri similare

3 Comentarii

 1. adi

  Bai desteptule Tu cati investitori ai adus de cand esti consilier local angajat pe bani publici din partea PSD? sau vorbesti doar asa ca sa te afli in treba .

  Raspunde
 2. Popescu Gh.

  Tanarul Sabo considera ca daca a dat aprobarea pt. ridicarea unei hale (ca asta afirma el) inseamna ca a adus un investitor? Ca asta este o confuzie (voita cel mai probabil ca altfel nu pot sa cred decat ca nu intelege) intre cine a ridicat hala si cine o foloseste.
  Vad ce PSD-ul are palavragii nu numai prin Parlament si Guvern, dar si prin tara. Nu de alta dar constat ca atacul la persoana e sport de grup la PSD; nu fac nici o analiza pe (ne)realizarile lor, doar ataca celelalte partide. Faptul ca mai devreme era interesat de cheltuirea catorva sute de mii de catre Primaria Resita din grija pt. cetateni, ar putea fi laudabil; dar nici o grija pt. aceiasi cetateni (sau or fi altii?) cand e vorba de miliarde cheltuite de propriul partid acolo dispare grija. Dar imi amintesc de fostul lui sef de partid Ponta care era necrutator cu firmele romanesti cand era vorba de datoriile acestora la buget si extrem de ingaduitor cu altele din fostul spatiu sovietic (mai tineti minte cum le-a iertat o datorie de 600 mil. dolari la kazahii de la KazMunaiGaz.)
  Sport politicianist; sa dai impresia ca esti preocupat de banii publici si cheltuirea lor.

  Raspunde
 3. zero

  “toate procedurile au fost îndeplinite în primăvara anului 2016, în mandatul administrativ precedent … sub nicio formă nu poate fi considerat că i-a adus dumnealui!”, a declarat Mirel Sabo

  Aşa este!
  Domnul Sabo are dreptate.
  Popa (tăiţelu’) minte! Cu neruşinare. Şi îşi arogă şi meritele altora. Cu tupeu.
  Cei de la Autoliv existau deja în Reşiţa la (par)venirea lui tăiţelu. Nu i-a adus el ci persoane din mandatul precedent.
  Dar, el le poate mări şi lor impozitele cu 50%.
  Ca să-i alunge, normal.

  Raspunde

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei