Noi servicii medicale, pentru locuitorii din Valea Almăjului!

modelmic

Vești bune pentru locuitorii din Valea Almăjului – serviciile medicale oferite la Bozovici se vor diversifica începând de săptămâna viitoare. Cetățenii din zonă vor putea beneficia de serviciile unui medic neurolog și a unui specialist în afecțiuni pulmonare. Iar planurile administrației locale pentru fostul fostul spital din Bozovici nu se opresc aici. 

După cum se știe, spitalul din Bozovici a fost închis în anul 2011, în prezent în capitala Văii Almăjului funcționând un centru de zi, care este de fapt o secție externă a Spitalului Județean de Urgență din Reșița, și un centru de permanență, în cadrul căruia își desfășoară activitatea cinci medici de familie. Cu toate acestea, administrația locală nu a renunțat la ideea de a redeschide spitalul, având în vedere că acesta ar deservi întreaga zonă al Văii Almăjului, adică undeva la 13 – 14 mii de persoane. În prezent, bolnavii din zonă trebuie să se deplaseze la Reșița, la centrul de zi din Bozovici fiind posibilă doar internarea de zi.

Conform edilului Adrian Sergiu Stoicu, principala piedică în calea redeschiderii spitalului o reprezintă lipsa medicilor. În încercarea de a atrage specialiști la Bozovici, primarul se gândește la punerea la punct a unui proiect de dotare a unității cu aparatură modernă: ”Vrem să dotăm spitalul, vrem să aducem aparatură de ultimă generație și în acel fel să vină medicii să lucreze la Bozovoci. Am avut discuții și cu mai mulți medicii, aceștia spunând că dacă am aparatură și sunt remunerați cum trebuie vin oriunde”, a declarat Stoicu pentru Reper 24.

Până ca edilul să atragă însă fonduri pentru dotarea și redeschiderea spitalului, almăjenii pot beneficia de săptămâna viitoare de noi servicii medicale. Începând de marţi, 10 martie 2015, în cadrul clădirii spitalului din Bozovici va funcţiona un cabinet de neurologie, deservit de dr. Adriana Curescu. Cabinetul va fi deschis în fiecare zi de marţi. Și tot în fiecare zi de  marți, va fi prezent la Bozovici și un medic specialist pentru pacienţii cu afecţiuni pulmonare. În plus, în viitorul apropiat, Asociaţia de Binefacere Pro-Vitam din Reşiţa va deschide, în incinta spitalului din Bozovici, un centru de terapie ocupaţională şi recuperare destinat persoanelor cu afecţiuni neuropsihomotorii.

Aceste activităţi sunt rezultatul colaborării dintre Primaria Bozovici, Asociaţia Consiliilor Locale Sănătate pentru Almăj şi Spitalul Judeţean din Resiţa.

Karina TINCUL

Distribuie pe:

Stiri similare

1 Comentariu

  1. Pingback: Vești din județ: Caraș-Severin | Ion Mocioalca

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei