Nu ratați! Azi, în premieră mondială, „Cu vaporul spre stele”!

azi

Teatrul de Vest Reșița vă invită la premiera mondială a spectacolului pentru copii „Cu vaporul spre stele” după textul lui  Matei Vișniec.

Spectacolul va avea premiera online,  pe pagina de facebook: Banat TV și Teatrul De Vest Resita – azi , 17 Decembrie 2020 de la ora 16:00.

Regia inedită este semnată Radu Dinulescu, aflat la prima colaborare cu Teatrul de Vest: „Textul a fost scris în urmă cu 6-7 ani de Matei Vișniec, la readaptat la situația de azi și a ieșit un text foarte frumos despre nevoia de magie, despre căutarea de element magic în momentul în care vaporul, care în spectacol reprezintă întreaga lume, se pierde undeva în necunoscut, în galaxie, absorbit fiind de o gaură neagră.

E un text care pledează pentru  planeta noastră, pentru grija pe care trebuie să o avem de tot ceea ce este frumos și magic și sensibil, iar monologul de la sfârșit spune acest lucru, că după atâtea întâmplări vedem o planetă pe care totul este curat și frumos și nu rămâne decât să păstrăm această frumusețe și această curățenie prin grija pentru natură și societate”, a precizat regizorul Radu Dinulescu.

DSC_0338

Deși recunosc că este o perioadă dificilă cauzată de pandemie, actorii duc dorul publicului și speră ca acest spectacol să se joace și în fața spectatorilor. Dificilă a fost și colaborarea online cu regizorul aflat la 2.000 de km distanță.

Pandemia ne-a învățat că ne putem adapta situațiilor care sunt de fapt. Colaborarea asta pe calea undelor, pe calea firelor cu tot felul de improvizații de tip electronic, cu un regizor pe care l-am văzut o singură dată față în față, după care am început să discutăm cu obiecte, cu scaune, cu pereți, cu un calculator, cu o cameră, trebuie să ne obișnuim vremurilor care sunt, trebuie să ne obișnuim deși e greu pentru că nu simțim acea energie pe care ți-o dă publicul, acele aplauze de care avem nevoie, noi ca și actori ne încărcăm cu asta, cu asta trăim, dar așa cum ne duce valul, ne vom obișnui și cu această situație”, a afirmat Sorin Fruntelată, actorul Teatrului de Vest din Reșița.

Din distribuție fac parte:

Robert Danci,

Denisse Moise,

Rusalina Bona,

Sorin Fruntelată

Aranjament muzical: Adrian Mardan

Un spectacol de Radu Dinulescu

Numit inițial „Le ciel a poil” (Cerul gol goluț), textul lui Matei Vișniec este un text inedit, pe care autorul l-a tradus în septembrie, la rugămintea mea, special pentru Teatrul de Vest din Reșița. Vom avea șansa și onoarea de a-l prezenta publicului nostru, în premieră absolută, atât copiilor cât și părinților și bunicilor lor.Spectacolul nostru este o pledoarie pentru magie și aventură, pentru arta circului, a clovneriei și a cântului. Patru clovni imaginează o poveste pe mare, pe un pachebot uriaș, poveste în care se încurcă formulele magice, se strică orânduiala lumii și se ajunge la un cataclism, în care dispare soarele și marea, vântul și cerul… universul este în pericol… Morala este, dacă vrem să menținem această lume așa cum este și să nu-i stricăm ordinea firească, ca în nici-un caz nu trebuie să:- turnăm Coca cola în cartea magică!- legăm cu scoch bagheta magică!”, mai spune Radu Dinulescu.

02-AFIS-WEB-CU-VAPORUL-SPRE

 

Lorena POENARU

Distribuie pe:

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei