„Biscuiții” scoși din centrul Reșiței, la mare căutare! „Nu sunt dalele mele de acasă, de la mama și de la tata”!

modelmic

Mai mult de jumătate din dalele care au fost scoase din zona centrală a Reșiței au fost recuperate și vor fi refolosite în diverse zone ale orașului. Comparate de multe ori de primarul Ioan Popa cu niște biscuiți de calitate îndoielnică, în niciun fel potrivite pentru centrul civic al unui municipiu, dalele vor fi montate în unele zone pietonale ale orașului sau chiar în cimitire, conform precizărilor edilului. Și culmea, mult hulitele dale par să fie destul de râvnite, administrația locală reșițeană primind mai multe cereri de la primari din județ, care probabil intenționează  și ei să mai paveze vreo alee.

Avem o statistică. Din 23.000 de metri pătrați cred că am recuperat cel puțin 16.000, mai mult de jumătate. Am fost foarte atenți, le-am luat bucată cu bucată și tot ce a fost întreg s-a paletat. Este scris proces verbal de predare-primire, sunt predate, sub control. Am văzut că mai sunt unii care își dau cu părerea, care își puneau probleme ce întâmplă cu dalele vechi. Le-am monitorizat, le-am contabilizat, le vom duce la un tratament de spălare sau sablare și după aceea o să le găsim locul, unde o să le punem.

Foarte mulți primari din județ m-au sunat și mă întrebă – dă-mi și mie 1.000 de metri, dă-mi și mie 5.000. Îi anunț și pe această cale – îmi pare rău, nu sunt dalele mele de acasă, de la mama și de la tata, că așa poate le-aș fi dat. Va trebui să le utilizăm în oraș”, a precizat primarul Ioan Popa.

Termenul limită pentru finalizarea lucrărilor de modernizare din centrul Reșiței este luna august 2020. Proiectul are o valoare de șase milioane de euro, iar lucrările presupun, pe lângă schimbarea dalelor și modernizarea sistemului de iluminat public, refacerea alveolelor de bănci și amenajarea unor spații pentru tineri, dar și pentru vârstnici, cu mese de șah și table.

Citește și Reșița sub cod galben de…hărnicie! Astăzi au sosit primele dale care vor pava centrul civic!

 

Karina TINCUL

Distribuie pe:

Stiri similare

14 Comentarii

 1. Girboan Marcela

  Vreau și eu dale și pentru mine personal, dar și pentru vecinii mei!!!! Locuiesc în Reșița, Al. Hunedoara, bl. 6,sc.2,ap.20.Pe aleea din fata blocului este nămol tot timpul, se circula cu mașini care vin de la Miorița și iasă pe Muncii. Aleea este distrusa total. Ajutor!!! Va rog!

  Raspunde
 2. zero

  „Avem o statistică … Foarte mulți primari din județ m-au sunat și mă întrebă – dă-mi și mie 1.000 de metri, dă-mi și mie 5.000. ”, a precizat primarul Ioan Popa.

  Dacă cereau în sintagma: “vinde-mi şi mie …” (ofer tăiţei) era altceva.
  Popa nu e darnic, e doar “strângător” …
  Şi alţi primari au nevoie, pe acasă, de oarece dale “old school”.
  Măcar 23.000 – 16.000 = 7.000 de metri pătraţi. Că de asta i-au cerut doar 1.000 + 5.000 = 6.000.
  Fie, iaca, 1.000 de metri pătraţi de plăci sparte, la casare (diferenţa).
  Cât despre falsurile din “părerile” şi procesele lui verbale … e treaba “juriştilor” să le “acopere”.
  Cu pământ.
  .

  Raspunde
 3. DuaLipa

  Domnule zero, TU esti un ZERO barat! Pe toate site-urile resitene nu faci decat atat – sa comemtezi / critici, fara argumente, ce face Primaria Resita, si nu “Taitelu”, dar cum tu esti un postac psd-ist idiot, nu poti mai mult decat atat!
  Du-te si culca-te! Ia o pauza de 30 de ani, poate cand te vei trezi vei vedea o Romanie altfel si nu cum tu si tovarasii tai o doriti!

  Raspunde
  1. zero

   Mulţumesc!
   Aha, deci tăiţelu’ nu ar mai fi Primăria Reşiţa, aşa cum totuşi pretinde sistematic prin exprimare (Eu vreau, Eu ştiu, Eu fac, Euuu … demolez).
   Samaliot mişto zburaiat, asta e propagandă veche.
   Dar tot a ciordit cam jumătate (7.000 mp) din ce s-a recuperat (16.000 mp).

   Sau cum zice neamţu': Spielhoţen :) Joaca hoţilor. Fără nădragi.
   Eta?

  2. zero

   P.S. @DuaLipa
   „Foarte mulți primari din județ m-au sunat și mă întrebă – dă-mi”, a precizat primarul Ioan Popa.
   Dă-mi tu (la singular şi nu pe centrala Primăriei). M-au sunat …
   Lipseşte un “ne-au sunat”, “ne-au cerut” (nouă, Primăriei Reşiţa). De ce oare?

   Act ratat, specific la infractori, care mereu lasă “amprente” criminalistice prin tulburări de personalitate.
   Că … dracu’ se ascunde în detalii. Doar să înveţi să le “citeşti”.
   Davai dala, davai ceas, davai tot ce-a mai rămas!

 4. Costa

  Bai, DuaLipa ,esti capabil sa scrii fara atac la persoana ,fara etichete si fara jigniri ?
  Nu stiam ca nu mai ai voie sa te exprimi !
  Suntem cumva inainte de ’89 ?
  Ce argumente ai tu pentru realizarile primariei ?
  Am eu 100 de argumente pentru ce NU a facut primaria in aproape 4 ani si trebuia sa faca pana acum…
  Habar nu aveti care sunt prioritatile acestui oras !
  E problema voastra daca sunteti asa usor de manipulat si spalat pe creier iar noi,astia care platim taxe si impozite avem dreptul sa ne exprimam aprecierea sau dezacordul fata de “capodoperele” primariei.
  Daca esti un angajat sau prieten al primarului ,iti inteleg “durerea”…
  Spune-mi si mie cand aveti de gand sa asfaltati orasul asta ?Cand aveti de gand sa faceti curatenie in el ?
  Unde sunt investitorii , locurile de munca si parcarile supraetajate promise ?
  Iti rupi masina in hartoapele din acest oras si nu mai ai unde sa parchezi…

  In afara de promenadele pacii ,de spectacole 3 la leu ,de parcuri pentru copii si de fanteziile gen tramvai si Aquapark sau partii de ski mai aveti si altceva in cap ?
  Intreb si eu,platitor de taxe si impozite marite ,care in afara de gargara multa si victimizare din partea voastra nu am vazut pana acum .
  Oricum nu va mai voteaza nici dracu’ inca un mandat,asa ca,mai lasati iarba si fumurile si iesiti si voi din birouri,mai mergeti si in alte orase si vedeti ce au facut ei in 30 de ani ca nu mai aveti timp !
  Iar daca nu puteti,mergeti inapoi la facut teitei ca poate va pricepeti acolo !

  Raspunde
  1. DuaLipa

   Uita-te la tine cum ma ataci! “Bai,…”
   Apropo, si eu sunt platitoare de impozite, iar lui 0 I-am transmis sa se mai potoleasca, nu am interzis nimanui sa se exprime.
   Iar pentru tine:
   1) nicio primarie nu creeaza locuri de munca, poate doar a Gabrielei Firea, ce a “creat” 22 de SRL-uri pentru… Oare pentru cine?
   2) care sunt cele 100 de argumente?
   3) locuiesc pe o strada plina de hartoape, dar au inceput lucrarile de reabilitare!
   4) poate ca asfalta mai mult dl Crina, daca nu apareau probleme cu SC Camand SRL, ceva cu DNA, sau nu stii despre ce este vorba?
   5) chestia cu taiteii de la final nici nu este atac la persoana, nu?
   Iti recomand sa te informezi mai bine, si poate mai vorbim.

 5. Ionel Frant

  Prind din zbor câteva idei din discuții și – ca locuitor cu state vechi al Reșiței și în egală măsură utilizator de autoturism – îmi dau cu părerea :
  – viața și preocupările locuitorilor municipiului sunt complexe, prin urmare sunt multe priorități, dar nu cred că drumurile orașului sunt prioritatea numărul 1. Nu sunt ele cele mai bune drumuri, va veni și vremea lor dar dacă ești utilizator privat de autoturism adaptezi viteza la starea drumului „pănă la evitarea oricărui pericol”, inclusiv al sistemului tău de direcție, iar dacă respecți viteza legală prin localitate pivoții și biletele nu au de suferit. Unde să te grăbești ? La/de la serviciu ? La cumpărături cu mașina zi de zi ? Să prinzi vreun loc în parcările din centrul civic atunci cănd vii „să socializezi” în barurile, cluburile sau restaurantele din zonă ? Viața celor mai mulți dintre noi are multiple fațete și nu ne-a fost dată să o trăim în mașină. Deplasarea se poate face și cu transportul în comun, cu bicicleta sau pe jus, că miscarea e sănătoasă. Mașina poluează, cu atât mai mult cu cât te flenduri toată ziua de unul singur cu treabă sau cu vreo aparentă trebă… Dacă ești șofer profesionist, lasă-l pe angajator să se plângă de starea drtumurilor, că el plătește întreținerea mașinii cu care îți câștigi existența.
  – Locuri de parcare sunt căte sunt și căte va mai putea înființa Primăria prin câștigarea prin regândirea unor spații din oraș. Cum subsolul și înaltul cerului reșițean e primitor, până ce vreun investitor se gândește să investească în parcări etajate – și nu cred că actualii gospodari ai orașului s-ar opune concesionării de teren în acest sens – nu mai parca pa locul meu de parcare din parcarea de reședință, sâmbăta și duminica iar în celelalte zile între orele 16:00 – 7:00 !

  Raspunde
 6. Ionel Frant

  … am uitat să adaug : nu sunt prieten cu Primarul, nu sunt rudă cu Primarul, n-am nimic de-a face cu partidul politic asociat Primarului și nu sunt angajatul „primăriei”…

  Raspunde
 7. Costa

  Ionele,tata,nu fii ignorant si nu trage concluzii aiurea ! Natura meseriei mele e sa circul zilnic cu masina si nu o fac de placere …
  Familia mea plateste anual 4.000 de lei doar impozitul auto !!!
  Da,ai citit bine ,pe 3 autoturisme platesc 4.000 de lei impozit…
  Pana acum ,mi-am spart un cauciuc nou,am rupt un catalizator,2 spoilere,pragurile laterale sunt lovite,an agatat rezervorul de benzina de n ori si nu mai am cum sa ajung acasa fara sa imi distrug masina.Nu mai vorbesc de brate suspensie ,anvelope taiate,amd.
  Imi platiti voi pagubele ?
  Poti merge tu cat de incet vrei !
  Vino pe strada Carpati din Resita via str.Randunica sau Romul Ladea sau soseaua de centura si vezi daca reusesti fara sa distrugi masina .
  Strada Carpati e plina de gropi,nu am trotuar ,umblu pe picioare prin noroi.Inhalez non stop praf de zgura ,urmare a reabilitarii Aquacaras si nu am vezut altceva decat noroi si praf in ultimii 30 de ani.
  Da,drumurile sunt prioritate intr-un oras civilizat!
  Iarna,strada nu este deszapezita,ambulanta nu are acces aici si,in trecut,din cauza noroiului,s-a impotmolit pana si masina pompierilor.Referitor,la parcatul in centru,ai gresit adresa …unii mai au treaba cu bancile,cu autoritatile,cu plata taxelor,samd.Nu toti cei ce vin in centru merg la birt !
  Vad ca va convine sa fiti mintiti la fiecare 4 anu si va place harababura din centru.
  Se pare ca unii va meritati soarta !

  Va meritati si orasul si primarul !

  Raspunde
 8. Unu

  Atunci cand iti sare lumea in cap, atunci cand faci cu adevarat ceva, atunci intampini cele mai multe piedici. Inseamna ca primarul face ceva daca sunt atatia suparati pe el. Ca suparatii astia pana sa vina el nu erau de gasit. De cand ma stiu in Resita, toti primarii s-au frecat la scafarlie cum sa invarta smenuri in oras, si cand vine cineva care chiar face, s-au gasit toti desteptii sa fie impotriva. Foarte bine, latrati pe internet pana va cad dejtele, cine are ochi sa vada vede faptele, mai rade eventual de aberatii cum sunt printre comentariile de aici.

  Raspunde
 9. Costa

  De latrat latri talica , “unule”…
  Noroc ca a venit Mesia aka Nelu Popa…ne-a scos din noroaie .
  Mai iesiti si voi din Resita,voi astia multumiti de “realizarile” sefului vostru.
  N-ai cu cine…neste tarani !

  Raspunde

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei