Numărul accidentelor grave, în scădere anul acesta în Caraș-Severin!

accidente

Numărul accidentelor rutiere grave este în scădere în 2020, de la 109  la 100 (-9; -8,25%), în timp ce numărul persoanelor decedate crește de la 25 la 28 (+3; +12%), numărul răniţilor grav scade de la 106 la 87 (-19; -17,92%), iar cel al răniţilor ușor din accidente grave de asemenea scade de la 51 la 46 (-5; -9,80%) faţă de perioada de referință a anului 2019, conform unui raport al IPJ Caraș-Severin.

Analizând dinamica indicatorilor privind evoluția accidentelor rutiere și a consecințelor acestora prin prisma rezultatelor înregistrate la finalul a 10 luni din anul curent, se poate observa o scădere ușoară a riscului rutier. Aceasta este generată în special de trendul în scădere al evoluției indicatorilor accidente grave înregistrate și al numărului persoanelor rănite grav, înregistrați la finalul perioadei analizate, comparativ cu perioada de referință a anului trecut, deși numărul persoanelor decedate este în creștere”, informează IPJ Caraș-Severin.

Cauzele care au generat accidentele grave în 2020 sunt:

– Nerespectarea regimului legal de viteză: 32 de accidente; (sub cele două forme cumulat: viteza neregulamentară și viteza neadaptată la condițiile de drum) rămâne principala cauză la nivelul judeţului (în creștere  cu 4, de la 28 la 32,  față de aceeași perioadă din 2019). Numărul persoanelor decedate crește cu 8 (de la 6 la 14), crește și numărul persoanelor rănite grav urmare a accidentelor produse din această cauză: cu 3, de la 27 la 30, cât şi cel al răniţilor uşor din aceste accidente: cu 21, de la 12 la 33.

– Conducerea fără permis : 10 accidente, reprezintă a doua cauză generatoare a accidentelor. Se înregistrează o creştere cu 3 la numărul de accidente comparativ cu 2019 (de la 7 la 10), crește și numărul persoanelor rănite grav urmare a accidentelor produse din această cauză: cu 1, de la 6 la 7, scăzând cel al râniților ușor din aceste accidente: cu 5, de la 6 la 1.

– Neacordare prioritate vehicule: 9 accidente, reprezintă a treia cauză generatoare de accidente. Se înregistrează o creştere cu 2 accidente comparativ cu 2019 (de la 7 la 9), nu au fost înregistrate persoane decedate cu -1 (de la 1 la 0),  cel al persoanelor rănite grav crește cu 1 (de la 8 la 9), iar cel al răniților ușor este același de 2.

Dinamica accidentelor înregistrate în perioada analizată pe raza judeţului Caraş-Severin, se circumscrie unor valori sub media înregistrată la nivelul țării, situându-ne pe locul 16 la numărul accidentelor rutiere grave, locul 20 la numărul persoanelor decedate şi  locul  13  la numărul persoanelor rănite grav, după cum informează IPJ Caraș-Severin.

foto: arhiva redacției Reper24

 

Lorena POENARU

 

 

Distribuie pe:

Stiri similare

1 Comentariu

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei