Numele străzilor se „intersectează” la Caransebeş

numele strazilor

În ultima şedinţă a Consiliului Local Caransebeş, aleşii municipali au aprobat proiectul de hotărâre privind acordarea sau schimbarea unor denumiri de străzi şi intersecţii în oraş.

Astfel, „Intersecţia Eroilor”, situată la întretăierea Str. Mihai Viteazul – Calea Orşovei – Str. Libertăţii, se va numi de acum înainte „Piaţa Eroilor”.

„Intersecţia Drumul Crucii”, aflată la întretăierea străzilor Ardealului – Cetăţii – Episcop Nicolae Popeea – C.D. Loga, va purta numele de „Piaţa Cetăţii”.

„Intersecţia Maria Magdalena”, de la confluenţa străzilor Tribunalului – Nicolae Corneanu – Nicolae Bălcescu, se va numi „Piaţa Timpului”.

Perimetrul urban de la intersecţia E70, spre Timişoara, DN58, spre Reşiţa, şi Str. Semenicului, va purta numele „Piaţa Reşiţei”.

Spaţiul urban situat la intersecţia străzilor Orşovei – Târgului – Calea Severinului se va numi „Piaţa Orşovei”.

În cazul Străzii Salcâmilor, se va reveni la vechile denumiri cunoscute înainte de 2015, prin schimbarea denumirii tronsonului de la intersecţia Str. Pipirigul Mare cu Aleea Aviatorilor, până la Centura de ocolire a municipiului, în Str. Pipirigul Mare, şi a tronsonului de la Centura ocolitoare spre Dealul Viile Vechi, în Str. Viile Vechi.

Aceste modificări nu afectează locuitorii din zonele respective, deoarece nu implică modificarea adreselor administrative.

Cosmin VLAD

Distribuie pe:

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei