O afacere de succes !

modelmic

Mai mulți parlamentari au inițiat un proiect de lege potrivit căruia cetățenii români pot să facă donații la MAPN pentru dotări, iar în schimb pot primi compensații, inclusiv grade militare, chiar și cel de general.

Proiectul, bineînțeles, i-a înfuriat pe cei care au obținut compensații de acest gen fără a avea vreo contribuție, nici măcar afectivă.

„Majoritatea oamenilor nu sunt altceva decât…alți oameni. Gândurile lor sunt părerile altora, viețile lor imită alte vieți, pasiunile lor, niște citate” – Oscar Wilde

De ce să dai bani pentru a fi altcineva? Aici este vorba despre o boală, răspândită pe scară largă, chiar epidemie se poate spune, și nimeni nu caută să descopere un tratament care să o facă măcar să nu mai progreseze…din iubire pentru oameni.

Din păcate, există ideea că manifestarea unui grup tot mai mare de oameni cu dorința de a fi altcineva decât ceea ce sunt, este o mare bogăție. Le promiți că vor fi altcineva decât ceea ce sunt,îi înhami la căruța visurilor tale și poți despica oceanul în două, cu ajutorul lor, ca să-ți așterni drumul tău.

Așa se câștigă și alegerile, acești oameni umplu până la refuz bazinele electorale.

„Aleșii” neamului pot continua cu inițiativele și pot extinde aria de cuprindere a dorințelor de a fi altcineva. De ce numai la MAPN, de ce să nu fie omul „Patriarhul” României,mitropolit sau un simplu popă? De ce un popă să nu fie un om de afaceri, de ce un parlamentar să nu îmbrace în parlament haine de pușcăriaș sau un pușcăriaș haine de judecător?

Mergi la o manifestație sportivă și vezi în tribună generali, patriarhi, mitropoliți, filozofi cu barbă, agenți de circulație, schiori, bărbați îmbrăcați în femei și femei îmbrăcate în bărbați, parlamentari în zeghe…!

Pentru toate aceste dorințe oamenii plătesc, bugetul țării se poate alcătui cu aceste plăți, iar taxele și impozitele ar putea să dispară.

Cred ca UE ar putea fi foarte interesată de acest tip de afacere și ar înființa imediat un program finanțat sută la sută de către ei. Am observat că nu prea sunt interesați să finanțeze programe de genul…„Producția de bunuri de larg consum”. La fel de dezinteresați sunt și politicienii.

Poate că se schimbă ceva…poate că se schimbă lumea. De 2000 de ani nu s-a mai produs o schimbare majoră. Poate că a sosit momentul.

 

Eugen LUPU

 

 

 

Distribuie pe:

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei