fbpx
18.7 C
Reșița
luni, 17 iunie 24

O altă palmă pe obrazul performanței Mystic! Vicecampioana mondială Andreea Dumitru se retrage!

După renunțarea șoc a Adelinei Stanciu, proaspătă campioană mondială la tineret alături de partenerul ei Marius Pădurean, ambii componenți ai Clubului de Dans Sportiv Mystic, o altă veste ne-a tulburat: tânăra vicecampioană mondială Andreea Dumitru, proaspăt medaliată cu argint la Campionatul Mondial din Armenia – secțiunea latino dance, se retrage după o carieră sportivă plină de rezultate excepționale.

Vestea șocantă a fost dată și de această dată de către coordonatorul clubului reșițean Mystic, ca de altfel și al acestei perechi, Alex Holecz, cel care a precizat, cităm:

Dragi colegi, competitori, susținători, părinți, chiar dacă va părea un clișeu, a venit timpul să îmi iau rămas bun și de la sportiva Andreea Dumitru, mystica” și ea, de la început până la sfârșit, oferindu-mi onoarea de a-i fi antrenor din 2017 până în prezent.

Andreea a decis să puna în „cui“ pantofii de dans, în calitate de sportivă, după o carieră nu foarte lungă, dar foarte bogată.

Rezultatele cele mai importante ale Andreei, alături de Bogdan Walter, sunt:

de 2 ori vicecampioana mondiala la tineret latino;

1 medalie de argint si 1 de bronz la europene;

1 medalie de aur la GOC tineret latino

1 medalie de argint la GOC tineret latino;

de 2 ori campioana a României la tineret latino;

Campioana cu echipa României la GOC;

Vicecampioană cu echipa României la GOC;

Vicecampioană a României la tineret latino, si multe, multe alte rezultate aduse tarii si clubului.

Motivul renunțării?

Ea îl cunoaste, cel mai probabil în sufletul ei!

Andreea, ai fost si esti iubita de noi toti, ramane sa iti mai spun doar atat:

MULT SUCCES in tot, ca pe restul deja ti le-am spus intre 4 ochi.

Mihaela Dumitru & Florin Dumitru, vă mulțumesc pentru toti acesti ani în care am fost fericiți, triști, mândri, nervoși, supărați, dar mai ales sinceri unii cu alții. Voi nu ați avut un copil în dans, ci doi!

Indiferent unde va ajunge Bogdan de acum înainte, vi se datorează și vouă! Să nu uitați asta, vă rog.

La fel de important este și omul care i-a pus împreună pe acești doi sportivi, la vremea aceea copii, și anume Victor Ghițescu, pe atunci sportivul și instructorul clubului, și care a avut inspirația să vadă ceva în Andreea și Bogdan!

R E S P E C T!

Drumul lui Bogdan alături de mine continuă! De aceea, vă anunt ca din acest moment, Bogdi, care în 2024 va fi ultimul an de tineret, este în cautare de o nouă parteneră de tineret latino, cu care să își continue povestea lui în dans.

Pentru orice dansatoare care își doreste și crede că poate deveni partenera lui, vă rog să mă contactați, pentru a afla detaliile și condițiile unui nou parteneriat.

 Cu considerație, Alex (antrenorul)“, am încheiat citatul acestui comunicat.

Mesajul tatălui vicecampioanei: „Motivele retragerii sunt greu de digerat și pentru noi și pentru ea!

Strâns legat de comunicatul oferit de coordonatorul Mystic Club, Alex Holecz, sosește și comentariul tatălui vicecampioanei Andreea Dumitru, Florin Dumitru, cel care încearcă, într-o formă ușor diplomatică, să ascundă starea de fapt care se regăsește în spatele deciziei de retragere acestei dansatoare extrem de talentate:

Alex, adevăratele motive pentru care Andreea s-a lăsat de dans sunt multe și greu de digerat si pentru noi și pentru ea. Sunt lucruri care nu pot fi discutate pe Facebook. E mai bine că a luat aceasta decizie și pentru ea, cât și pentru tine. Îți doresc succes pe mai departe și tie și lui Bogdan să reușească sa-și îndeplinească visul de a deveni și mai mare dansator decât este!

Evident, după nivelul performanței la care cei doi au ajuns, la care au reușit să acceadă mai multe perechi care se pregătesc la Clubul de Dans Mystic din Reșița, se nasc o serie de întrebări, cărora ne propunem să le găsim și un răspuns nepărtinitor.

Ce le-a determinat pe aceste tinere performere să se retragă brusc, după rezultatele de excepție de la mondiale?

Care ar putea fi influența familiilor acestora în luarea acestor decizii radicale?

Care este adevărul relației dintre părinții acestor copiii și tineri talentați și managerul clubului reșițean Mystic? Unde și ce a cauzat „ruptura“ acestei relații?

Cine are de pierdut în contextul performanței și cine are de câștigat?

Aici, pentru ultima întrebare, permiteți-mi să ofer chiar eu un răspuns: cu siguranță, „adevărații beneficiari“ de pe urma retragerii din lumea dansului sportiv a Adelinei și Andreei sunt celelalte perechi de dansatori din categoriile în care, așa cum au demonstrat-o pe ringul de dans, „ai noștri“ au excelat. Perechile din țară dar și de peste hotare, care în trecut au fost depășite în competiție și luptă directă de aceste perechi, cele care de-acum au devenit istorie, își freacă mâinile de bucurie că au scăpat de acești campioni de talie națională, europeană și mondială.

Din păcate, abandonul prematur al celor două perechi aruncă o umbră peste rezultatele frumoase care au încununat o muncă asiduă, cu sute și mii de ore în spate de pregătire, sacrificii și dorința de a atinge absolutul în dansul sportiv.

Spun asta, fără a trage pe nimeni la rost, ci doar din perspectiva celor care am trăit cu entuziasm, aici în redacția Reper24, reușitele fenomenale ale acestor copii frumoși, și am căutat să încurajăm performanța și o reflectăm, atât cât am știut noi și cu metodele pe care le-am avut la îndemână.

Mult succes în continuare…

 

Sergiu TABAN

2 COMENTARII

  1. Motivul principal pentru care copiii se lasă când ajung la nivelul acesta sunt banii. Banii sunt și motivul pentru care părinții au senzația că l-au cumpărat pe antrenor pe persoană fizică și încep să-i dea indicații ca Becali la FCSB. Ei de fapt au cumpărat copiilor lor accesul la antrenament și la concurs, nu antrenorul. Chiar dacă Alex Holez este cel mai bun antrenor de dans sportiv din România, avem din păcate părinți prea săraci în acest oraș să facă diferența între antrenament și posesie. Deși se fac eforturi mari pentru a susține un astfel de calendar competițional, antrenorul nu le datorează nimic acestor oameni în timp ce ei îi datorează totul. E și munca lui acolo, nu doar banii lor. Copiii nu de puține ori sunt dezamăgiți de părinți când se bagă în treaba antrenorului. Vreți să aflați adevărul? întrebați copiii. Antrenorul are dreptul să-și dea afară părinții toxici care îl bârfesc pe la colțuri și-l denigrează. Întrebarea adevărată este: Ce au făcut acești părinți ca să fie dați afară și să le termine astfel activitatea propriilor copii visul de a rămâne campioni ani de zile în dansul sportiv?

  2. Este foarte greu de comentat, câtă vreme nu știm ce a fost acolo, dar, este foarte adevărat că și dansul sportiv este foarte costisitor pentru părinții care, mândri de performanța copiilor lor, intră în acest joc.La un moment dat, cheltuielile foarte mari, pe de o parte, cât și timpul copiilor alocat pregătirii școlare, examenelor, devenind tot mai insuficient, până la urmă fiecare își alege prioritățile. Și nu în ultimul rând, ca în orice sport, bârfele din culise care nu fac cinste clubului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei