O comedie de „Cerere în căsătorie”! Cuvinte la superlativ din partea regizorului de peste Prut!

t

Teatrul din Reșița începe anul 2021 cum altfel decât prin punerea în scenă a unei comedii, în vremuri actuale tulburi, o adaptare după Cehov a regizorului din Chișinău, Sandu Grecu.

Premiera „Cerere în căsătorie” deschide astfel porțile teatrului reșițean și invită iubitorii de cultură, vineri 12 februarie și sâmbătă 13 februarie de la ora 19:00, la spectacolul de comedie din a cărui distribuție fac parte „actori de forță”, așa cum îi descrie regizorul din Republica Moldova, „o trupă foarte serioasă și profesionistă”, despre colaborarea cu aceștia Sandu Grecu vorbind numai la superlativ.

Acest minunat teatru din Reșița pe care eu, sincer să vă zic, nu îl cunoșteam, ori în această colaborare, în această perioadă scurtă, de o lună, în relațiile care s-au produs aici la Reșița cu actorii, vreau să confirm că teatrul din Reșița este un teatru foarte serios, cu o trupă foarte bine dotată, profesionistă și vreau să remarc că este printre teatrele care trebuie observate atât pe plan național, cât și internațional, sunt actori care cred eu că au multe de spus în ceea ce se numește produs teatral, vreau să felicit teatrul din Reșița cu această trupă și acest minunat director care, din câte am înțeles eu și din câte văd că se întâmplă, este un teatru de succes și va fi atât timp cât aici există dragostea față de teatru!”, a declarat regizorul Sandu Grecu, directorul Teatrului Național „Satiricus Ion Luca Caragiale” din Chișinău și președintele uniunii teatrale din Moldova.

DSC_0686 - Copie

Regizorul a luat contact cu teatrul reșițean cu ocazia festivalul internațional, „New Wave Theater Festival” de la Reșița, iar dacă pandemia va permite, anul acesta teatrul reșițean va merge la festivalul internațional de la Chișinău, al cărui amfitrion este Matei Vișniec.

Sunt actori de forță, aveți o trupă minunată și trebuie să înțeleagă orice autoritate să vă susțină și să încercați ca având o bună subvenție să faceți spectacole cât mai multe și să călătoriți cât mai mult, să demonstrați că Reșița are produs teatral de calitate, ceea ce, cu părere de rău, lipsește în această perioadă multor teatre care se avântă în multe producții superficiale, ori aici se face teatru de calitate. Nu poți face teatru de calitate fără actori de calitate”, a mai spus regizorul.

DSC_0656 - Copie

Despre colaborarea cu regizorul venit de peste Prut au vorbit și actorii reșițeni, tot într-o notă optimistă.

Pentru mine este prima întâlnire cu Cehov. Am studiat Cehov în facultate, numai că acolo nu am făcut piesele consacrate. Am avut norocul acum să fiu selectat pentru proiectul acesta și să întâlnesc un regizor, o personalitate nu numai teatrală, cât și culturală, ceea ce nu v-a spus este că e și profesor la universitatea din Chișinău, așa că am avut norocul să câștigăm anumite lucruri specifice teatrului rusesc, care nouă ne sunt străine, nu punem accentul pe așa ceva. Un regizor cu o viziune proaspătă și autentică, care ne-a așezat pe fiecare acolo unde ne e locul și ne-a îndrumat spre o performanță cât mai bună”, a afirmat actorul Marius Tudor.

DSC_0677 - Copie

Datorită regulilor impuse de pandemie capacitatea de ocupare a sălii de teatru din Reșița de către spectatori este redusă la 1/3, doar 50 de locuri fiind disponibile pentru premiera de la acest sfârșit de săptămână și pentru următoarele spectacole, astfel că biletele nu mai pot fi achiziționate online, ci doar la casieria pentru a putea fi coordonată ocuparea locurilor cu respectarea distanței între scaune.

Din distribuția spectacolului fac parte actorii: Rusalina Bona, Ana-Maria Cizler, Robert Danci, Marius Tudor, Eugen Pădureanu și Sorin Fruntelată. Un spectacol de Sandu Grecu.

Spectacolele vor avea loc la Teatrul de Vest Reșița și se vor desfășura în condițiile de siguranță impuse respectând măsurile și regulile pentru prevenirea răspândirii COVID-19. Locurile sunt limitate!

DSC_0647 - Copie

145798564_4190234951004471_8024915538264595871_o

 

Lorena POENARU

Distribuie pe:

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei