O nouă pârtie de schi pe Muntele Semenic?

modelmic

Forul județean din Caraș-Severin are planuri de dezvoltare a turismului pe Muntele Semenic, forul județean demarând un studiu pentru amenajarea unei noi pârtii de schi. Până la terminarea acestuia însă, va fi reamenajată pârtia Slalom Uriaș, lucrările urmând să înceapă în această primăvară. 

Va trebui să reamenajăm pârtia aceea de 1 km și ceva, ce mai importantă de pe Semenic. Aceasta necesită amenajări specifice: nivelări, depietrificarea ei, eliminarea de obstacole din piatră, un volum de muncă destul de mare, dar trebuie să o facem din această primăvară”, a declarat președintele Consiliului Județean Caraș-Severin, Sorin Frunzăverde. Lucrările la această pârtie, aflată în proprietatea forului județean, vor începe cât de repede va permite timpul, a mai adăugat Frunzăverde.

În ceea ce privește amenajarea noii pârtii de schi, totul depinde de eliberarea unor avize de către Consiliul Științific al Parcului Național, terenul pe care ar urma să fie amenajată pârtia fiind situat în interiorul parcului. ”Suntem în faza în care facem un studiu care va trebui ulterior aprobat în Consiliul Științific al Parcului Național și ulterior dacă vor fi date aceste aprobări, conform legii prin compensarea suprafeței respective de către Primăria Văliug vom reuși să generăm, dacă va fi respectată toată legislația în vigoare, o hotărâre de guvern prin care acest teren să fie acordat Primăriei Văliug, la schimb”, a afirmat președintele Consiliului Județean Caraș-Severin.

Viitoarea pârtie ar urma să măsoare aproximativ 6 kilometri și să fie situată în continuarea celei din Văliug. O eventuală problemă în calea implementării acestui proiect ar fi găsirea de fonduri pentru realizarea pârtiei. Conform lui Frunzăverde, ar putea fi atrase fonduri europene pentru acest proiect, dar investițiile de acest gen în infrastructură turistică necesită o participare de 65% din partea celui care accesează fondul respectiv. ”O participare foarte mare, dar nu imposibilă”, a adăugat acesta.

Karina TINCUL

Distribuie pe:

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei