O parte a grădinițelor din Caraș-Severin rămân deschise și în vacanță

 

gr 1

“În perioada vacanţelor, în unităţile de învăţământ cu nivel preşcolar (grădinițe) se pot organiza activităţi educative cu copiii, cu prezență fizică, cu avizul direcţiei de sănătate publică”, se precizează în ordinul de ministru pentru modificarea structurii anului școlar. Pănă la debutul acestei vacanțe, la nivel județean, au fost centralizate 397 de cereri ale părinților pentru prezența fizică a copiilor la activitățile educative în 18 unități școlare cu învățământ de nivel preşcolar, se precizează în comunicatul Inspectoratului Școlar Județean Caraș-Severin.

Acestea sunt amplasate pe raza unităților administrative din: Băile Herculane cu 2 grupe și 24 de copii, Bocșa 4 grupe și 50 de copii, Caransebeș cu 7 grupe în 4 grădinițe și 79 de copii, Oravița cu o grupă de 11 copii, Oțelu Roșu cu 2 grupe și 27 de copii, Mehadia o grupă cu 16 copii și Moldova Nouă două grupe cu 14 copii. Cele mai multe grădinițe, 6, sunt în municipiul Reșița și vor avea disponibile 14 grupe și un număr total de 176 de prichindei.

gr2

Toate aceste grădinițe rămân deschise pe perioada acestei vacanțe, până în data de 4 mai, la solicitarea Consiliilor de administrație a respectivelor unități de învățământ, cu avizul ISJ și al Direcției de Sănătate Publică. De asemenea, pe perioada acestei vacanțe se pot continua activitățile remediale cu prezență fizică, acolo unde rata de infectare cu noul coronavirus nu depășește 6 la mia de locuitori pe localitate.

 

Dan AGACHE

Distribuie pe:

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei