O școală din Reșița își deschide porțile pentru Festivalul folcloric „Laleaua pestriţă“

modelmic

Şcoala Gimnazială Nr. 9 Reşiţa va fi gazda unei manifestări complexe ce va avea loc mâine, 30 mai 2019, ora 11.00.
Ediția din acest an a Festivalului „Laleaua pestriţă“ este un preambul pentru Ziua Internaţională a Copilului și are un program atât științific, cât și cultural – artistic

În cadrul proiectului va avea loc o prezentare – „Laleaua pestriţă“, de către biologul Alina Sinculeţ, dar și o expoziţie de desene cu tema „Laleaua Pestriţă“. Laleaua pestriță, o plantă rară, pe cale de dispariție și se găsește în doar câteva zone din România. Din păcate, laleaua pestriţă are o viaţă extrem de scurtă, florile sale putând fi admirate doar câteva zile pe an.

Spectacolul folcloric „Florile bucuriei” este o altă manifestare în cadrul proiectului. Acesta va fi susţinut de clasa a II-a A (coordonator: profesor învăţământ primar, Măriuţa Benga) şi clasa a II-a B (coordonator: profesor învăţământ primar, Costa Moatăr) din cadrul Şcolii Gimnaziale Nr. 9 Reşiţa.

Sunt invitate solistele Antonia Franţ şi prof. Mirabela Delia, alături de soliştii instrumentişti Flavius Zaica şi prof. Răzvan Vaida.
Și-au dat mâna în organizarea acestui eveniment: Consiliul Județean Caraș-Severin, Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Caraș-Severin şi Şcoala Gimnazială Nr. 9 Reşiţa.

foto: arhiva Vasi Popescu

 

Elena FRANȚ

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei