fbpx
34.7 C
Reșița
vineri, 12 iulie 24

„O sole mio“, ce ni se pregătește la Craft în luna lui Cuptor?

Universul „Cucinei“ italiene te cucerește cu specificul și originalitatea ei, în această lună a lui cuptor la Craft, restaurantul reșițean unde chef Cosmin (foto jos) și colegii lui vor deborda de bucurie/în bucătărie!

Bucătăria italiană este cu siguranță una dintre cele mai populare arte culinare, specifică Peninsulei Italice, însă răspândită în întreaga lume. Modul de gătire specific italian, rețetele, tehnicile și ingredientele specifice, pe care le veți regăsi în luna iulie la restaurantul Craft din centrul Reșiței, sunt elementele care caracterizează bucătăria italiană și o înscriu pe podiumul culinar alături de alte bucătării complexe, precum cea franceză și cea asiatică.

Hai și cu puțină istorie gastronomică din „Cizmă“

La italieni, dezvoltarea intensă a gastronomiei a fost atinsă în vremea Imperiului Roman, când s-a extins gama de mâncăruri. Evoluția istorică a atras după sine noi descoperiri în domeniul alimentar, au fost introduse condimente și alimente din Orientul Mijlociu și din Africa.

Pentru cei care nu știau, chiar și celebrele paste au fost aduse în Italia de către arabi, după care au fost popularizate în majoritatea orașelor italiene și combinate cu diverse ingrediente.

Italienii s-au folosit și de alimentele specifice zonei mediteraneene, cum ar fi peștele, măslinele, citricele și alte derivate. Astăzi există o mare diferență între bucătăria din Nordul Italiei și cea din Sud:

în Nord preparatele culinare au fost influențate de zona geografică, dominată de munți, temperaturi scăzute, astfel că oamenii consumă mai multe lactate, trufe și cărnuri;

în Sud regiunea este dominată de preparate cu influențe mediteraneene: fructe de mare, legume și fructe proaspete, sosuri. Evident că atunci când facem referire la Italia, Mamma mia, mai putem vorbi de un adevărat univers al patiseriei și panificației, dar despre asta cu altă ocazie.

Ceea ce va rămâne în amintirea celor ce vor călca pragul, în perioada 1 – 31 iulie, restaurantului Craft vor fi burgerii în stil italian, Pollo Burger, Prosciuto & Rucola Burger, Italian Burger, abordați în aceeași notă a originalității de chef Cosmin, plus o lasagna cu carne de vită, tortellini con gorgonzola e noci, carpaccio de roșii și Mozzarella di Bufala… gata! încetați!! că iar am gura băltoacă…

Meniul complet îl poți găsi și pe Glovo sau Coressy, în cazul în care dorești să savurezi produsele CRAFT în confortul propriu de acasă.

Pentru a comanda produsele din meniul CRAFT apelați cu încredere numărul de telefon 0770.450.164.

Buon Appetito!

Sergiu TABAN

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei