O tabără în dar pentru 450 de copii! Protocoale semnate cu 12 localități cărășene!

tabara

S-a finalizat primul pas către cele mai așteptate tabere ce se vor desfășura în această vară în comunitățile locale din județul nostru. În cadrul proiectului „Împreună pentru copiii noștri” au fost semnate protocoalelor de colaborare, în urma vizitelor în teren, cu cele 12 localități care vor găzdui tabere în această vară. Este vorba de programul de tabere Tabăra din Inima Satului (TDIS) – desfășurat în mediul rural și de Tabăra din Inima Familiei, derulat în orașele județului nostru.

În perioada 26 iunie – 10 septembrie 2021, un număr de 10 localități rurale și 2 orașe vor găzdui tabere în comunitate cu durata de 5 zile, organizate cu ajutorul unei rețele de aproximativ 90 de formatori și voluntari, în mare majoritate membri ai Asociației Tinerilor Ortodocși din Banatul de Munte.

Vizita în teren și semnarea parteneriatelor de colaborare reprezintă concretizarea inițiativelor care au fost până acum în ceea ce privește găzduirea taberelor în comunități. Pe lângă faptul că am vizitat infrastructura locală din toate cele 12 comunități care vor găzdui tabere în vara acestui an, am purtat discuții concrete, organizatorice împreună cu toți partenerii noștri implicați din județ, cu reprezentanții primăriilor implicate, cu directorii din școlile și liceele partenere și bineînțeles cu preoții noștri parohi care au inițiat și au demarat acest proiect la nivelul comunităților lor”, a declarat părintele Mihai Ciucur, coordonatorul Departamentului de Tineret și al programului „Împreună pentru copiii noștri”.

aa306093-4180-4433-b29d-62539d11a4ed

Calendarul taberelor care se vor desfășura în această vară este următorul: Ticvaniu Mare: 26-30 iunie, Grădinari: 26-30 iunie, Răcășdia: 1-5 iulie, Teregova: 2-6 iulie, Mehadia: 7-11 iulie, Sasca Montană: 12-16 iulie, Măureni: 16-20 august, Oravița: 21-25 august, Băile Herculane: 26-30 august, Cornereva: 27-31 august, Moniom: 1-5 septembrie și Marga: 6-10 septembrie.

Programul taberelor este unul foarte bogat, copiii având posibilitatea să participe la ateliere de dezvoltare personală, lucru în echipă și comunicare, activități de educație pentru viață, ateliere artistice, jocuri, concursuri și seri tematice, activități cu caracter duhovnicesc, precum și la drumeții în natură.

d3fc596c-be83-4d38-a72e-a87a5caddd91

În aceste zile au fost definitivate și listele cu beneficiarii proiectului desfășurat la nivelul județului.

Este vorba de copii cu vârste cuprinse între 7 și 18 ani, beneficiari care au fost selectați de către partenerii locali din cele 12 localități participante, pe baza unor criterii care au ținut seama atât de meritele lor pe plan școlar, dar și de criterii de ordin social, pentru că am încercat să oferim acest dar, care sunt taberele din vara acestui an, atât copiilor merituoși, cât și copiilor care înregistrează deficiențe din mai multe puncte de vedere, să zicem că sunt în risc de excluziune socială.

88593515-24c7-4f79-9a64-7534d8bde36f

Numărul de participanți din acest an este remarcabil, din cele 12 comunități participante, peste 20 și sate și orașe, numărul de copii depășește cifra de 450, iar numărul voluntarilor este de aproximativ 90 de tineri, membri ai ATOR Banatul de Munte ”, a mai declarat părintele Mihai Ciucur.

În acest an, proiectul vine cu un element de noutate, și anume o continuare pe parcursul anului a activităților ce vor fi începute în vară.

Ne propunem ca după ce vom organiza aceste tabere de 5 zile în comunitățile participante, să ne întoarcem în mijlocul copiilor periodic și să continuăm activitățile începute în tabere, să desfășurăm ateliere de dezvoltare personală, de educație pentru viață, întâlniri cu copiii, cu părinți lor, cu dascălii și preoții noștri”, a precizat coordonatorul Departamentului de Tineret și al programului „Împreună pentru copiii noștri”, pr. Mihai Ciucur.

6459a9d6-be80-4745-aa98-4e66cee1e55a

Alături de Episcopia Caransebeșului, în organizarea proiectului sunt implicate în calitate de parteneri: ATOR Banatul de Munte, Centrul de Tineret Moniom, Asociația Învățătorilor Caraș-Severineni, precum și parohiile, școlile și primăriile din localitățile care vor găzdui tabere în cadrul programului „Împreună pentru copiii noștri”.

211c9536-b617-4dff-8494-a5a9d9815f7d

 

Lorena POENARU

Distribuie pe:

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei