O tânără, la un pas de o tragedie pe drumul Bocșa – Reșița!

accident Bocsa Resita

Porțiunea de drum național virajat 58B, care face legătura între orașele Reșița și Bocșa a făcut de-a lungul anilor numeroase victime. Dacă la numărul mare de curbe strânse de pe acest traseu adăugăm și poleiul care s-a lăsat în această perioadă friguroasă a anului, atunci cu siguranță vom înțelege că acest tronson rutier este unul cu adevărat periculos atât pentru șoferii experimentați, cât și pentru începători. Un lucru pe care l-a simțit pe proprie piele o tânără, aflată în trafic, care se deplasa din direcția Bocșa spre Reșița.

La ieșirea dintr-un viraj, pe fondul neadaptării vitezei la condițiile de drum, tânăra conducătoare auto a pierdut controlul volanului, a ieșit în decor pe banda opusă și a lovit un mal de pământ, după care, la fel ca într-un joc de biliard, autovehiculul a fost proiectat pe partea dreaptă, în afara șoselei. Chiar dacă mașina a fost șifonată serios, femeia a avut nevoie de transport la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean din Reșița, pe fondul sperieturii trase în urma violentului incident.

La fața locului s-au deplasat mai multe echipaje de la Serviciul Poliție Rutieră, fiind efectuate măsurători și întocmit procesul verbal în cazul acestui eveniment.

Accident 8 feb

Având în vedere prognoza Administraţiei Naţionale de Meteorologie, iminenţa producerii de polei şi a căderilor de zăpadă ce sunt anunţate pentru perioada imediat următoare, Poliția Română vă recomandă:

 • Înainte de a pleca la drum, informaţi-vă temeinic despre condiţiile meteo şi starea drumurilor, apelând unul dintre numerele de telefon: 9360, 3157566, 3186609 sau 3186631 ale Comandamentului Central de Iarna;
 • Adaptaţi permanent viteza la condiţiile de drum (carosabil acoperit cu zăpadă, gheată sau polei);
 • Circulaţi cu o viteză care să nu depăşească 30 km/h, în localităţi, sau 50 km/h în afara lor când partea carosabilă este acoperită cu polei, gheaţă, zăpadă bătătorită, mâzgă sau piatră cubică umedă. Conform prevederilor legale în domeniu reprezintă obligaţie a conducătorului de vehicul.
 • Folosiţi corespunzător sistemul de iluminare-semnalizare, cât şi cel de climatizare si dezaburire, pentru a vedea si a putea fi văzuţi in trafic. Reamintim că legislaţia rutieră prevede obligativitatea folosirii luminilor de întâlnire, în afara localităţilor şi în timpul zilei;
 • Păstraţi în mers o distanţă suficientă pentru a putea opri in condiţii de siguranţa atunci când condiţiile de deplasare sunt nefavorabile;
 • Echipaţi autovehiculul cu pneuri corespunzătoare;
 • Verificaţi periodic acumulatorul acestuia;
 • Nu bruscaţi comenzile si folosiţi cu preponderenta frâna de motor;
 • În zilele cu ploi, lapoviţă sau ninsoare, acţionaţi din timp ştergătoarele de parbriz;
 • Operatorii de transport ce deţin autovehicule cu masă mai mare de 3,5 tone, au obligaţia legala, de a monta pe roţi lanţuri sau alte echipamente antiderapante omologate, pe perioadele si pe drumurile stabilite.

Nu in ultimul rând, conducatorii auto începatori sunt rugați să evite, pe cât posibil, conducera autovehiculului în condiţii de drum alunecos, pe timp de noapte sau pe distante mari, dată fiind experinta redusă şi riscul implicarii în evenimente rutiere nedorite. De asemenea, le reamintim că, dacă au mai puţin de un an de practică, viteza maximă admisă în afara localităţilor este cu 20 km/h mai mică.

Diana RADU

 

Distribuie pe:

Stiri similare

1 Comentariu

 1. Adrian

  Aaaa … deci a iesit in decor pe partea stanga ???
  Si voi ii plangeti astuia de mila ????
  Dar daca din sens opus venea o alta masina … mai il plangeati pe protanul asta ???
  Nu cumva vinovati sunt “drumarii” ???????

  PS – Daca esti p***t nu te baga pe drumuri din astea. Sau mai bine nu te urca la volan.

  Raspunde

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei