fbpx
17 C
Reșița
vineri, 01 decembrie 23

„Oamenii din Cornereva merită un drum bun“, afirmă Nicolae Novăcescu

Solicitat de autoritățile locale în urmă cu mai bine de 7 – 8 ani în urmă, lucrările de reparații la DJ 608, drum ce trece prin comuna Cornereva, este în faza de execuție. Chiar dacă uneori pare că se lucrează mai repede, firma executantă are nevoie de salariați și a făcut un apel chiar și la locuitorii din Cornereva.

Despre importanța acestui tronson de drum județean, edilul Nicolae Novăcescu a precizat într-o emisiune live la Reper24:

„Oamenii au nevoie de acest drum. Cornereva este o comună foarte frumoasă; avem niște zone deosebit de pitorești și accesul turiștilor este îngreunat și poate de multe ori imposibil din cauza infrastructurii rutiere. Cu toate acestea, mă bucur să văd turiști din Banat, dar și din alte zone ale țării. Ba mai mult, în ultima vreme au început să fie căutate terenurile în comună, pentru construcția de case de vacanță. Din păcate însă, locuitorii nu prea vând, iar primăria nu are terenuri ce pot fi puse la dispoziția doritorilor.

Sper ca o parte din cei ce vor să se stabilească în zona noastră să simtă oportunitatea dezvoltării unor pensiuni turistice, lucru ce ar conduce fără îndoială la o dezvoltare pe orizontală a comunei și implicit la o creștere a veniturilor primăriei, bani ce se vor întoarce în investiții în comuna noastră“, a mai edilul Novăcescu.

Toate acestea depind însă de posibilitatea constructorului de a finaliza reabilitarea Drumului Județean 608. Termenul limită este aprilie 2023, dar autoritățile locale speră ca acest termen să fie devansat, astfel încât până la sfârșitul acestui an să fie turnat măcar stratul de bază de asfalt pe întreaga lungime a drumului.

Dan AGACHE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei