Obiective la început de mandat! Cum vrea primărița din Prigor să sprijine turismul din „Valea Miracolelor”?

 

pr

Simona Miclău, noul primar al comunei Prigor este decisă ca în mandatul de edil să facă față cerințelor locuitorilor care au ales-o din dorința de schimbare. Noul edil al comunei spune că a luat contact cu problemele comunității, ale cărei destine le va conduce patru ani de acum încolo, în perioada campaniei electorale și pleacă la drum cu o parte din obiective deja trasate.

Sper să fac față cerințelor comunității întrucât în comuna Prigor oamenii au dovedit că și-au dorit schimbare, un alt mod de comunicare, o conducere bazată pe respect, seriozitate, spirit de inițiativă și, bineînțeles, cu dedicare pentru rezolvarea problemelor comunității. Îmi doresc să nu îi dezamăgesc!

Este o comună destul de mare și am reușit ca și candidat, în decurs de două săptămâni, să fac o campanie frumoasă, din casă în casă, în cele 5 sate care compun comuna, adică Prigor, Borlovenii Vechi, Pătaș, Borlovenii Noi și Putna, care are o populație de aproximativ 2.600 de locuitori, să ne vedem în cele două săptămâni față în față și chiar să găsesc destul de multe probleme pe care le-am notat și în concluzie, când plec la drum, cât de cât le cunosc”, a declarat primarul Simona Miclău.

Una din problemele principale pe care primărița își dorește să o rezolve cu prioritate este intabularea pe proprietatea cetățeanului, dar și problema apei potabile atât de necesară locuitorilor.

Trebuie să găsim metoda cea mai simplă ca omul să își reia proprietatea, să fie proprietarul pământului lăsat din strămoși.

O altă problemă este cea a apei, conductele sunt destul de vechi în satele comunei, trebuie în primul rând curățate și apoi dacă putem să reușim și o apă adusă prin forare, cu siguranță cetățenii vor fi mulțumiți, mai puțin Putna, care nu are nici apă și nici canalizare.

Noi suntem și foarte aproape de Muntele Semenic, la 29 de km și există un drum forestier care leagă Borlovenii Vechi de această stațiune și ne gândim că în zonă vin tot mai mulți turiști, Cascada Bigăr i-a adus în Valea Almăjului, „Valea Miracolelor”, drept urmare am dori să facem o legătură între Valea Almăjului și Muntele Semenic. Obiective sunt multe, dar trebuie să ne axăm pe cele prioritare.

Să nu omit și problema drumurilor agricole, aici oamenii își lucrează pământul însă le este tot mai greu să ajungă cu utilajele la proprietatea lor”, a precizat noul primar al comunei Prigor, Simona Miclău.

În prezent, în comună există și câteva drumuri care se reabilitează cu finanțare prin PNDL, mai exact drumul care leagă localitatea Prigor de Borlovenii Vechi și Borlovenii Vechi de Pătaș-Prilipeț, a căror finalizare este așteptată cu nerăbdare de către locuitorii din aceste sate deoarece accesul spre localitățile amintite se face destul de greoi.

 

Lorena POENARU

Distribuie pe:

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei