Într-o conferință de presă la care au luat parte Ioan Dragomir – prefectul județului Caraș-Severin, Flavius Nedelcea – secretar de stat în Ministerul Economiei, Ionuț Narcis Chisaliță – directorul societății Arsenal Reșița și Ionuț Popovici – directorul CJAS Caraș-Severin, a fost anunțată semnarea unui contract între societatea aflată în conservare Arsenal Reșița și reprezentantul companiei Torman Internațional în România, o firma cu acționariat englez.
Despre demersurile care au durat peste 10 luni și care au condus la momentul de astăzi, al semnării între părți a acestui contract care va avea trei faze, a vorbit chiar cel care s-a ocupat de acest proiect, secretarul de stat Flavius Nedelcea. Acesta a ținut să amintească și de piedicile cu care s-a confruntat în teritoriu, amintind că prin darea în plată a societății de către primarul Reșiței, Ioan Popa, momentul semnării contractului a fost întârziat mai bine de 5 luni.
„Contractul este făcut pe mai multe faze, în prima fază, pe termen scurt de până la 6 luni, se va produce muniție de război. Acest contract, în primă parte, va avea un număr de până la 75 de angajați. În următoarea perioadă se va ajunge la un număr de 200-300 de angajați, urmând ca la faza a treia să existe un număr mult mai mare de angajați.
Am lucrat pe această temă aproximativ 10 luni, deoarece a fost foarte complex tot ceea ce s-a întreprins, având în vedere că domeniul de activitate era unicat la Arsenal. În momentul de față vom schimba puțin partea de producție, se va face și altceva pe lângă ceea ce s-a făcut în trecut, dar structura, nucleul Arsenal va rămâne neatins. Deci baza cea veche va fi pregătită pentru a produce în continuare țeavă de tun sau tot ceea ce este legat de această armă, dar, pe lângă aceasta vom produce și obuze la fabrica din Arsenal.
Aproximativ 4-5 luni am avut piedici interne venite din Reșița, deoarece Primăria Reșița, prin primarul Ioan Popa, în 2022 a făcut o solicitare de dare în plată și după cum știți a luat baza sportivă de la Arsenal. A dorit să mai ia și alte spații, dar divizând patrimoniul societății nu mai puteam să păstrăm activitatea pentru care această fabrică era destinată. Dl. Popa a făcut o solicitare și a blocat conturile Arsenal, am stat sub sechestru 5 luni, a trebuit să schimbăm modalitatea de negociere pentru a depăși acest impediment. Totuși, am reușit să trecem peste această fază și iată-ne ajunși aici: contractul este semnat și începând de săptămâna viitoare vor fi primele investiții în tot ceea ce însemnă partea de logistică”, a precizat Flavius Nedelcea.
Conform secretarului de stat în Ministerul Economiei, întreaga activitate va fi structurată pe orizontală, toate componentele urmând să fie aduse de pe piața din România.
Sergiu TABAN
Când ești pesedist , trebuie să minți și când respiri . Darea aia în plată , dacă nu o făcea Primarul , venea curtea de conturi peste el să-l ia la întrebări de ce nu recuperează creanțe istorice de la Arsenal .
Nu există reșițean care să nu se bucure dacă Arsenal își reia activitatea!
Nu va e Rușine sa mințiți ca primarul Popa v-a încurcat , partid de penali ce sunteti
Bai da când ma uit la poza asta din articol mă ia cu frisoane. Cum dreq un urmărit penal se mai afla la conducere, acest Chisăliță. Pate cineva explica asta???
Oficial! Arsenalul, repus …
–
Sub Ciolacu da, sub Ciucă nu:
(…romania.europalibera.org/a/comisia-europeana-a-aprobat-alocarea-a-47-de-milioane-de-euro-pentru-o-noua-fabrica-de-pulberi-militare-in-romania/32863313.html
Cu cine? Pensionari? 🙄