Orașul Băile Herculane va avea o nouă direcție de dezvoltare urbanistică

modelmic

Orașul Băile Herculane va avea o nouă direcție de dezvoltare urbanistică ce se va baza îndeosebi pe dezvoltarea turismului balnear ce va cuprinde o paletă largă de servicii, de la turismul medical clasic la cel de wellness & spa.

6

Prin elaborarea și aprobarea Planului Urbanistic Zonal (P.U.Z. – Zona Vicol) se dorește o revigorare urbanistică a zonei de „centru nou” sub aspectul atragerii investițiilor private în sectorul de wellness & spa sub o politică urbanistică foarte strictă cu respectarea indicatorilor urbanistici cuprinși în acest document, amenajarea și relaționarea pietonală cu Râul Cerna și crearea unui luciu de apă.

1

Tot prin această documentație de urbanism ne dorim și valorificarea cadrului natural existent venind cu următoarele propuneri:

– crearea unei alei pietonale pe malul sudic al apei (sau pe unele porțiuni chiar deasupra lui) cu posibilitatea de continuare în zonele învecinate, cu legături de pe ambele maluri, constituind o zonă de promenadă

– crearea unui luciu de apă cu o adâncime mică (fără a afecta mișcarea în amonte și aval a faunei piscicole)

– amfiteatru verde, zone de odihnă și relaxare, pavilioane

– relaționarea cu malul nordic prin mai multe puncte de traversare pietonală

– amenajări peisagistice terase și grădini din loc în loc

234

Planul Urbanistic Zonal va fi singurul instrument de planificare și reglementare urbană specifică prin care se va coordona dezvoltarea integrată a zonei, ce se caracterizează în acest moment printr-o dinamică urbană accentuată.

puz5puz4

În acest sens Primăria Băile Herculane beneficiază de întreg sprijinul oferit de specialiști ai Univerității Politehnica Timișoara, Facultatea de Arhitectură și Urbanism și va implica în acest proiect și alte instituții cum ar fi Administrația Bazinală de Apă Banat.

7puz1puz3

Distribuie pe:

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei