Orașul Bocșa se transformă; sunt în execuție ample lucrări de canalizare și asfaltare

1

Vicepreședintele Consiliului Județean Caraș-Severin  Ionuț Popovici, a verificat în această săptămână stadiul lucrărilor de canalizare în orașul Bocșa. În urma discuțiilor avute cu constructorul s-a stabilit ca în cursul săptămânii viitoare,  Vicepreședintele Ionuț Popovici împreună cu constructorul și reprezentanți ai societății Aquacaraş, vor depune toate eforturile pentru obținerea autorizației de lucru de la CFR. Aceasta este necesară pentru a realiza subtraversarea pe sub calea ferata și conectarea la apă a zonei de la Podul Mare în jos.

În paralel la Bocșa continuă programul de asfaltare a străzilor din oraș, finanțate prin diferite proiecte atrase de primărie. Lista de mai jos, pusă la dispoziția noastră de edilul Eugen Cismăneanțu, cuprinde toate străzile care vor fi asfaltate atât prin PNDL cât și prin fonduri europene.

2

Străzi cuprinse în PNDL: 1 Iunie, 8 Martie, 13 Decembrie,  Sadovei, Ion Creangă, Gheorghe Vucu, Bocşa Nouă, Cetăţii,  Viilor, Cărpiniş, Marmorei, Dognecei, Godinova, Horia, Tărnăveni, Rodnei, Cloşca, Vănătorilor, Făgetului,  Mihai Viteazul, Teilor, Bârzava, Ion Vidu, Gării, Brediceanu, Chiciora, Oituz,  Aurelia Fătu Răduţu,  Mărăşeşti, Cernei, Codrului,  Dealului, Tiberiu Botlik, Plopilor, Salciei, Garoafelor, Rozelor,  Geroge Coşbuc, Mihai Eminescu, Bradului, Ţarinei, Crişan, Lerniţei, Lugojului, Pădurii, Viitorului, Ogaşului,  Valea Mare, Ezerişului, Serei și Mureşului.

În cadrul celor două proiecte cu finanțare europeană sunt cuprinse străzile:  Nicolae Florei, Stejarilor, Dornei, Bichiştin ( partea care a rămas neasfaltată), Morii, Oltului, Cozia, Magaziilor, Murelor, Unirii, Nicolae Bălcescu, Matei Corvin (partea neasfaltată care face legătura cu Gheorghe Vucu), Liliacului ( partea neasfaltată), Romaniţelor, Livezilor ( partea neasfaltată) și Izlazului.

3

„Valoarea contractului prin PNDL este de 10 milioane de Euro iar cele 2 contracte cu finanțare europeană sunt în valoare de 33 de milioane de lei. Lucrările presupun refacerea părții carosabile (drumul), rigole, spații verzi, trotuare și accesul la fiecare proprietate. Sunt 25 de Km de drum ce vor prinde viață și vor transforma Bocșa într-un oraș așa cum ni-l dorim“ – a precizat edilul Eugen Cismăneanțu. Pe tot parcursul realizării acestor lucrări primăria apelează la răbdarea, bunăvoință și înțelegerea locuitorilor.

 

Dan AGACHE

 

Distribuie pe:

Stiri similare

1 Comentariu

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei