fbpx
18.7 C
Reșița
luni, 17 iunie 24

Oravița, în topul cererilor de finanțare din Caraș-Severin

Mai multe localități din Caraș-Severin au depus solicitări de finanțare prin PNRR, pe componenta C5, Valul renovării. Din totalul de 77, 7 milioane de euro alocate doar județului Caraș-Severin, pe Runda 1 și 2, orașul Oravița a reușit să atragă mai bine de jumătate din sumă, aproape 42 de milioane de euro, pentru eficientizarea energetică a blocurilor de locuințe din Zona Gării.

Celelalte administrații care au obținut finanțări sunt: Reșița – 22,6 milioane de euro, Caransebeș – 8 milioane de euro, Consiliul Județean – 3,2, iar comuna Dognecea – aproape 2 milioane de euro, sume fără TVA.

„Odată aprobate aceste finanțări, va trebui să finalizăm toată documentația pentru ele, după care vom scoate lucrările la licitație. Pe lângă un aspect nou pentru toate blocurile din zona gării, vom obține și o creștere a gradului de confort a celor ce locuiesc în ele. Suntem optimiști și în ceea ce privește alimentarea cu gaz a orașului Oravița, una dintre promisiunile parlamentarilor PNL de Caraș-Severin“, a afirmat, pentru Reper24, primarul orașului din Valea Carașului, Dumitru Ursu.

Dan AGACHE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei