fbpx
23.7 C
Reșița
duminică, 28 mai 23

Oravița, pe primul loc la accesarea de fonduri pentru eficientizare energetică

Peste 1.000 de cereri au fost depuse pentru eficientizarea energetică și asigurarea siguranței seismice a blocurilor de locuințe și a clădirilor publice – anunță ministrul dezvoltării, Cseke Attila. Din bugetul total de peste 2,8 miliarde de euro mai sunt disponibili doar 974 milioane, două treimi din fonduri fiind accesate deja, a adăugat acesta.

Ministrul a amintit: pentru renovarea energetică a clădirilor publice și a clădirilor rezidențiale multifamiliale, autoritățile publice locale mai pot depune cereri de finanțare până la data de 30 mai sau până la epuizarea bugetului rămas.

Oravița ocupă primul loc pe țară la depunerea de proiecte pe eficiență energetică prin PNDR. Primăria Oravița a depus un număr de șapte proiecte în cadrul Valului Renovării, componentă a Planului Național de Redresare și Reziliență, gestionat de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației.

„Am fost dați ca exemplu pozitiv la ultima adunare a Asociației orașelor din România, chiar de către ministrul Dezvoltării, Cseke Attila. Este o mândrie pentru noi că am reușit acest lucru dar și o responsabilizare deopotrivă. Nu ne oprim aici; cu sprijinul echipei pe care o avem la Primăria Oravița vom încerca să accesăm bani pe toate canalele posibile pentru a schimba în bine fața orașului și viața orăvițenilor“, a declarat pentru Reper24, edilul orașului Oravița, Dumitru Ursu.

spot_img

Valoarea totală a proiectelor pentru care se dorește finanțare este de aproximativ 143 de milioane lei și este vorba despre creșterea eficienței energetice a clădirilor: Liceul Teoretic General Dragalina Oravița, Spitalul Orășenesc Oravița;  clădirile rezidențiale multifamiliale bl. A5, bl. A8, bl. A10, bl. A12, bl. A14, bl. A15, bl. F12 – str. Zona Gării și bl. str. Eftimie Murgu nr. 80; bl. A11, bl. B18, bl. B20, bl. C12, bl. D22 – str. Zona Gării; bl. A3, bl. F2 și F9 – tot din Zona Gării; Cantina de Ajutor Social Oravița, respectiv a clădirii Primăriei Oravița, clădire monument istoric.

După cum este cunoscut, prin Planul Național de Redresare și Reziliență, Ministerul Dezvoltării finanțează investiții în eficientizarea energetică și asigurarea siguranței seismice a blocurilor de locuințe și a clădirilor publice. Este cel mai mare apel de proiecte lansat până acum, cu cea mai mare finanțare din PNRR.

Dan AGACHE

Ai imagini sau informatii care ar putea deveni o stire?
Trimite-ne un mesaj la numarul 0722441304 sau pe WhatsApp la 0751193203.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei