Oțelu Roșu își achită datoriile la Aquacaraș din bani județeni! Despre garanții, primarul Mălăiescu este rezervat!

modelmic

 

Cuvintele de laudă pentru managementul Aquacaraș nu își au în niciun caz locul în rândul autorităților locale din Oțelu Roșu. Tocmai de aceea, edilul-șef a căutat în orice fel să scape de restanțele pe care primăria le are către operatorul județean, minusuri provenite din cauză că Aquacaraș nu a plătit la timp, sau chiar deloc, redevențele.

„Am constatat că primăriile de orașe au încă datorii la Aquacaraș, din cauza creditelor luate de operator. Aceste datorii le are și primăria Oțelu Roșu, am achitat foarte mulți bani deja, la unul dintre credite suntem la zi aveam chiar 120.000 de lei într-un cont drept garanție. La celălalt credit mai avem o restanță de 5 miliarde, din cauza faptului că cei de la Aquacaraș au plătit foarte greu, sau deloc, redevențele către noi, astfel că ei trebuie să ne dea aproape 2 miliarde. Făcând un calcul aproximativ, mai avem de dat 3 miliarde până la final de an”, explică primarul Luca Mălăiescu.

Fără fonduri proprii pentru a achita cele 3 miliarde restante, edilul-șef Luca Mălăiescu a decis să ducă problema în Consiliul Județean, acolo unde a cerut să-i fie alocați bani strict pentru achitarea datoriilor către Aquacaraș. Răspunsul lui Ilie Iova a fost cât se poate de rapid, astfel că la sfârșitul săptămânii trecute au și intrat în conturile Primăriei Oțelu Roșu 200.000 de lei.

„Am vorbit cu domnul Iova și i-am spus la modul cel mai serios să facă abstracție de culori politice, să fie imparțial și să împartă banii de la Consiliul Județean. Acesta se pare că a înțeles situația și a ținut cont de ceea ce i-am spus, a considerat o idee bună să dea bani de la Consiliu către orașele cu datorii, iar orașele să plătească integral acești bani către Aquacaraș. Eu mă voi ține de cuvânt, am primit 200.000 de lei, pe care îi voi vira către Aquacaraș”, adaugă edilul-șef din Valea Bistrei.

În ceea ce privește ideea de a garanta pentru operatorul județean de apă și canal, autoritățile locale din Oțelu Roșu sunt rezervate. Primarul Mălăiescu susține chiar că din punct de vedere moral acestă inițiativă nu este una corectă, dar din simplul fapt că orașul nu își permite riscul ca acest master-plan pe care au fost deschise zeci de șantiere în tot județul să nu fie dus la bun sfârșit, va garanta dacă este nevoie.

„Din punct de vedere moral nu mi se pare corect dar, din punctul de vedere al Primăriei, dacă e nevoie, vom asigura și noi ce garanții avem pentru că nu ne permitem să riscăm ca acest master plan să nu fie dus la bun sfârșit. Cu toate acestea, autoritățile legale trebuie să vadă de ce s-a ajuns în acest punct foarte prost. Nu e posibil ca Aquacaraș, la bugetul pe care îl are, la banii pe care îi încasează de la oameni, să se afle în această situație. Au o organigramă foarte stufoasă, la Oțelu Roșu au peste 36 de angajați, ceea ce nu este normal”, a mai adăugat primarul Luca Mălăiescu.

 

Alexandra JURCA

 

 

 

Distribuie pe:

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei