UPDATE: Pagube de peste 4 milioane de lei în județul Caraș-Severin, în urma ploilor abundente din ultima perioadă!

modelmic

 

Comitetul Județean pentru Situații De Urgență Caraș-Severin s-a reunit ieri în ședință extraordinară pentru a analiza și aproba raportul de sinteză privind fenomenele hidrometeorologice periculoase, ce au afectat judeţul Caraş-Severin în perioada 27.05 – 18.06.2018. Conform datelor prezentate în ședință, în ultimele 3 săptămâni au fost afectate de inundații nu mai puțin de 20 de localități din Caraș-Severin, valoarea pagubelor ridicându-se la peste 45 de milioane de lei.

Prefectul judeţului Caraş-Severin, în calitate de președinte, a convocat, în şedință extraordinară, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență al județului Caraș-Severin, în vederea analizării și aprobării Raportului de sinteză nr.6 din 20.06.2018 privind apărarea împotriva inundaţiilor şi fenomenelor hidrometeorologice periculoase, ce au afectat judeţul Caraş-Severin în perioada 27.05 – 18.06.2018

Raportul de sinteză a fost întocmit de către Grupul de Suport Tehnic nr. 1 al Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Caraş-Severin în urma evaluărilor pagubelor de către comisiile mixte constituite prin ordin al prefectului.  

Raportul cuprinde pagubele înregistrate în localităţile din 20 de unităţi administrativ – teritoriale: Băuţar, Berzovia, Buchin, Bozovici, Bucoşniţa, Cărbunari, Caraşova, Ciudanoviţa, Cornereva, Doclin, Eftimie Murgu, Ocna de Fier, Ramna, Reşiţa, Rusca Montană, Slatina Timiş, Socol, Tîrnova, Teregova, Zăvoi”, explică purtătorul de cuvânt al Prefecturii Caraș-Severin, Mihaela Badea.

Au fost afectate drumuri agricole, drumuri comunale, drumuri judeţene, străzi, poduri, podeţe, anexe gospodăreşti şi locuinţe. Valoarea totală a pagubelor produse în urma manifestării fenomenelor meteorologice periculoase, respectiv ploi abundente cu caracter torenţial, cuprinse în raport, se ridică la suma de 45.219.615 lei.

UPDATE: Prefectura Caraș-Severin a revenit cu o rectificare la comunicatul de presă transmis anterior, menționând că de fapt valoarea pagubelor înregistrate este mult mai mică:

„Valoarea totală a pagubelor produse în urma manifestării fenomenelor meteorologice periculoase, respectiv ploi abundente cu caracter torenţial, cuprinse în raportul sinteză întocmit pentru perioada 27.05 – 18.06.2018, se ridică la suma de 4,5 milioane lei, nu 45 milioane cum era precizat în comunicat”. 

Karina TINCUL

Distribuie pe:

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei