fbpx
22.6 C
Reșița
sâmbătă, 23 septembrie 23

Până în 2024, rețeaua școlară din Reșița va fi cea mai modernă din țară!

Până în 2024, rețeaua școlară din Reșița va fi cea mai modernă din țară, dă asigurări primarul municipiului de pe Bârzava, Ioan Popa. Conform edilului, proiectele derulate în unitățile de învățământ din Reșița se ridică la peste 148 de milioane de lei.

Pe lângă modernizarea clădirilor vechi, avem proiecte finalizate sau în derulare pentru unități școlare noi: două grădinițe finalizate, două creșe noi pentru care s-a solicitat finanțare și o sală de sport nouă a cărei construcție începe luna aceasta.

Astfel, Reșița se apropie de o premieră națională, obiectiv pentru care colegii mei au muncit într-un ritm continuu, motiv pentru care îi felicit. Până în 2024, rețeaua școlară din oraș va fi cea mai modernă din țară. Toți elevii și profesorii vor beneficia de cele mai bune condiții pentru a învăța, de facilități precum cazare și masă gratuită pentru cei ce vin să studieze din exterior, transport gratuit și burse școlare”, explică primarul reșițean.

La finalul săptămânii trecute a fost semnat și contractul pentru execuția lucrărilor de reabilitare a Școlii Gimnaziale nr. 9, Reșița. Valoarea proiectului este 10.187.970 de lei și include reabilitarea integrală și dotarea celor trei corpuri de clădire ale instituției, amenajarea zonei exterioare (terenuri de sport și curte).

Este cea de-a 13-a unitate de învățământ care se reabilitează la Reșița din fonduri externe. La cinci școli sunt finalizate lucrările, iar la șapte lucrările sunt în plină desfășurare. Pentru alte șapte școli sunt semnate contractele de finanțare, urmând să se deruleze procedurile de achiziție a lucrărilor.

 

Karina TINCUL

2 COMENTARII

  1. depinde ce se intelege prin …..moderna……
    degeaba cladiri noi, dar cu mobilier de pe vremea parintilor elevilor si mai ales fara device-uri moderne de invatare!
    de exemplu la lmf calculatoare vechi, prafuite, putine/stricate, nici vorba sa mearga orele online…nicio urma de videoproiectoare, table inteligente, laptopuri in fiecare clasa (am vazut asta in Harghita!, la o scoala cu adevarat moderna!!)

  2. „obiectiv pentru care colegii mei au muncit într-un ritm continuu”

    Adică au semnat contracte şi mânărit licitaţii în ritm continuu.
    Asta ştim. Dar unde ar fi „munca”?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei