Pandemia nu s-a terminat! Unităţile de îngrijire a bătrânilor, tot mai vigilente!

pamdemie

În cadrul ultimei şedinţe a Comitetului Consultativ de Dialog Civic pentru Problemele Persoanelor Vârstnice din judeţul Caraş-Severin, unul din punctele de pe ordinea de zi a fost o „Informare privind acordarea unor servicii specializate de găzduire, îngrijire, recuperare, reabilitare şi reinserţie socială a persoanelor vârstnice în scopul menţinerii, refacerii sau dezvoltării capacităţilor individuale ale persoanelor vârstnice”.

Prefectul Cristian Gâfu a ţinut să precizeze că toate unităţile care se ocupă de îngrijirea bătrânilor au obligaţia să asigure în permanenţă stocul necesar de materiale de protecţie, atât pentru personalul angajat, cât şi pentru bătrânii care beneficiază de serviciile lor, iar acest lucru trebuie făcut indiferent dacă pandemia de COVID-19 continuă sau nu. De asemenea, Cristian Gâfu a evidenţiat că în perioada care a trecut de la debutul pandemiei, în unităţile care îngrijesc bătrâni în judeţul nostru nu s-a înregistrat nici o persoană pozitivă, nici din rândul angajaţilor şi nici din rândul beneficiarilor serviciilor de îngrijire, lăudând astfel măsurile impuse, dar şi respectarea lor de către cei implicaţi.

Prefectul a avertizat că unităţile de îngrijire a bătrânilor trebuie în continuare să rămână vigilente şi precaute, deoarece pandemia nu s-a terminat, dovadă fiind faptul că ieri un nou caz a fost semnalat în județ. Cristian Gâfu a subliniat importanţa măsurile de prevenire, în contextul în care majoritatea bătrânilor din aceste centre suferă de diverse boli, ei încadrându-se, astfel, în grupa cu cel mai ridicat grad de risc al infecţiei cu noul coronavirus. Prefectul a indicat că trebuie avută în  vedere şi protejarea personalului angajat care se ocupă de bătrâni, îndemnând la cât mai multe testări în cadrul centrelor respective şi la aplicarea cât mai conştiincioasă a măsurilor de prevenire

În încheierea şedinţei, Cristian Gâfu a lăudat implicarea şi profesionalismul de care au dat dovadă reprezentanţii ONG-urilor care se ocupă de îngrijirea bătrânilor atât la punctele lor de lucru, cât şi la domiciliul celor care nu se pot deplasa şi care sunt, practic, cei mai defavorizaţi.

 

Lorena POENARU

 

Distribuie pe:

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei