Parcurile reșițene, transformate în ring de dans pentru artiștii implicați în proiectul „DansNomad”

dans

Timp de 5 zile, parcurile reșițene au devenit ring de dans pentru 11 artiștii implicați în proiectul cultural „DansNomad”, desfășurat în orașul nostru în perioada 1-5 septembrie.

O echipă de artiști din diferite domenii (dans, actorie, muzică, multimedia) explorează orașul Reșița și susțin în această perioadă activități artistice și educative (prin intermediul dansului contemporan) pentru comunitate.

CALENDARUL EVENIMENTELOR „DansNomad” pentru cele două zile care au mai rămas:

Vineri, 4 septembrie:

Curtea Muzeului Banatului Montan (17.00)

Parcul Siderurgistului (18.00)

Parcul Tricolorului (19.00)

Durata fiecarei intervenții este de cca. 25 de minute

Sâmbătă, 5 septembrie-

Sâmbătă, 5 septembrie.- ateliere de dans contemporan împărțite pe trei categorii de vârstă. Sunt invitati să participe copiii (7-13ani), adolescentii (14-18ani) și adultii (+19 ani), indiferent de pregatirea fizică, experiența de mișcare, apartenență etnică, etc. Atelierele se vor desfasura în aer liber în Parcul Cărășana.

Durata fiecăruia va fi de o oră. Numărul maxim de locuri per grupa de vârstă este de 20 de persoane iar înscrierea se face la adresa de email: [email protected]

Program Ateliere:

– copii (7-13ani): ora 15.00

– adolescenți (14-18ani): ora 16.00

– adulți (+ 19 ani): ora 18.00

Proiectul se desfașoară în 3 orașe (DEVA, REȘIȚA, LUGOJ)

Evenimentul de încheiere al proiectului va avea loc pe 11 septembrie la Bastionul Maria Theresia din Timișoara, de la ora 19.30. Vor fi prezentate scurte filme de dans realizate în cele 3 orașe, un spectacol de dans contemporan și o discuție cu publicul.

Spectacolul de dans invitat:

„BITE THE BULLET/RE:MIX” – găzduit de Complex Atlantic, la ora 19.00.

Coregrafie și interpretare: George Pleșca, Anastasia Grigore.

Aranjament muzical: Andrian Piciorea

Bite the bullet / re:mix” este un spectacol-duet construit de 2 tineri coregrafi,alcătuit din fragmente și schițe, un colaj de mișcare, gânduri și sentimente. Expresia englezească “bite the bullet” este echivalentul lui “a pune punct”. Astfel, coregrafii aleg o serie de momente, o colecție de situații pe care le trăiesc prin dans, lăsându-le apoi în urmă. Trecerile dintre momente tandre de duet la momente de forță, de la conflict la vulnerabilitate, de la feminin la masculin creează un spectacol complex de dans contemporan ce ține publicul captivat și oferă energie și prospețime”, spun organizatorii.

!!! PE DURATA DESFĂȘURĂRII EVENIMENTELOR ESTE NECESARĂ! PURTAREA MĂȘTII DE PROTECȚIE ȘI RESPECTAREA DISTANȚEI SOCIALE (2 m ÎNTRE PERSOANE) !!!

Mai jos vă prezentăm câteva imagini sugestive primite de la organizatori, din cadrul evenimentului desfășurat la Reșița.

 

Lorena POENARU

Distribuie pe:

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei