Pastila lui Nica: Mocneşte scandalul între mascaţii cărăşeni?

modelmic

Aşa cum se cuvine în Poliţia noastră, anonimele, semnate sau nu, se ţin lanţ de unii poliţişti care confundă Poliţia Română cu propria afacere. Mai acum ceva vreme, o reclamaţie venită de la Bucureşti, dactilografiată la o maşină de scris, asta o ştim din surse demne de încredere, incriminează şeful mascaţilor de unele fapte şi abuzuri, toate cu iz penal, pe care acesta le- ar fi făcut ( noi nu credem neam !) . Întrucât așa este deontologic, nu afirmăm că faptele expuse în anonima semnată (!) sunt adevărate sau false, ceea ce ştim cu exactitate este faptul că presupuşii autori ai „lăcrămaţiei“ au infirmat facerea şoaptelor către Bucureşti, iar noi, tot din surse bine documentate, înclinăm să îi credem. Şi este foarte probabil ca reclamaţia, odată ajunsă pe masa capilor Poliţiei Cărăşene, să fi fost clasată, asta fiind posibil tocmai pentru faptul că presupușii autori nu au scris-o !

Mai cunoaştem faptul că până acum ceva timp, anonimele în care erau reclamaţi poliţiştii se verificau în funcţie de obedienţa acestora, de gradul de apropiere de unii şefi sau de modul în care se comportau cei reclamaţi, mai exact raportat la modul în care plecau genunchiul… sau nu se verificau deloc, în funcţie de gradul celui reclamat, precum exemplul clasic din povestea noastră…Dar cum fumul nu se vede dacă nu există şi ceva foc , am purtat unele discuţii cu câţiva poliţişti care au activat în cadrul serviciului, actualmente pensionari sau plecaţi la alte structuri, ( din cauza de motive ), iar spusele acestora ne conduc la concluzia că în acest colectiv nu toate sunt roz, iar tensiunea care mocneşte în interior, stă să răbufnească.

Din toate cele auzite reiese binişor că şeful structurii cam face ce vrea muşchii lui cu unii din subordonaţi, iar cu alţii, din ăştia mai obedienţi, se comportă frumos, cu bonusuri, programări în serviciu numai sâmbetele şi duminicile, ore suplimentare care măresc substanţial veniturile celor în cauză…. Asta în timp ce cunosc cazul unui poliţist, un poliţist bun pe care îl cunosc personal, căruia, de ceva timp, i se refuză munca în ture, i se reface fişa postului şi îl încarcă pe luptător cu o serie de sarcini , care sarcini sunt de competenţa unei femei de serviciu !….

Nu există în cadrul serviciului un buletin al posturilor, mă gândesc că există, aşa ar fi normal, regulamentar, din buletinul ăsta se poate vedea cine munceşte mai mult sâmbăta, duminica, cine este abonat la orele de noapte şi cine e tras pe linie moartă…. Întrebarea asta ar trebui să şi-o pună şefii IPJ Caraş Severin…. Şi ar mai trebui să se întrebe , onor şefii Inspectoratului, cum de longevitatea pe un scaun de şef de serviciu este peste nivelul de înţelegere al unora din poliţiştii care lucrează tocmai în această structură ? Cum de este tolerat comportamentul unor şefuți care au impresia că scaunul pe care stau este bătut în nituri ? Este posibil din cauza faptului ca scaunul de șef. se moștenește din tată în fiu?

Să se reţină faptul că nu am purtat nici un fel de discuţie cu poliţistul în cauză, este foarte posibil să îi fac probleme, ştiută fiind setea de răzbunare din sistem, dar nici nu se pot închide ochii la astfel de practici, care, de foarte multe ori, duc la distrugerea carierei unor poliţişti oneşti…. Eu recomand poliţistului în cauză să facă o cerere scrisă, evident, cu nr. de înregistrare , la comanda unităţii şi să solicite un lucru simplu , dispoziţia prin care a fost repartizat să muncească numai schimbul unu şi motivele care au stat la baza acestei decizii !…. Şi nu în ultimul rând, unde sunt, fraților, acum, liderii ăia de sindicat care se bat cu pumnul în piept că apără poliţiştii ? Ştim noi, ei există, dar uneori lipsesc cu desăvârşire… Mai ales când şefii Poliţiei Cărăşene sunt tocmai lideri de sindicat, contradicție în termen pentru cei ce înțeleg unele incompatibilități evidente.

Dar la noi se poate orice, cum am mai spus, lupul paznic la oi în eventualitatea unui atac al ursului. Iar dacă totul nu intră în normalitate în următoarea perioada stau la dispoziția polițistilor care chiar au ce spune.

Vă pup brusc!

 

Adi NICA

Distribuie pe:

Stiri similare

3 Comentarii

 1. Greu de ucis

  Bravo Nica. Superb articolul şi, chiar daca incerci sa-i dai conotații de pamflet, este împânzit din introducere si până la final cu date şi întâmplari reale. Cred, sunt sigur, că există un acord tacit al unuia dintre sefii Poliţiei Cărăşene pentru a tolera, de foarte mult timp, un coportament discriminatoriu şi abuziv al idividului pe care, tu îl numeşti “şef”al mascatilor pentru a “scãpa” de unele “piese” din structurã, pise care le strincã “decorul” în viitoarea “construcţie” Şi, în mod special, pentru a-şi continua planul de răzbunare faţa de unii dintre fostii colegi, iniţat încă din anul 2013. Încã, nu ai aflat dar acest individ – mascatul şef- î-şi umilea şi înca umileste subordonatii, colegii lui, pâna la urma, punândui sã-i maseze piciorele, gleznele, alte parti ale corpului, în timp ce sta intins cu ele pe masa de birou. Unii dintre ei , plecaţi în bejanie ori pe la alte inspectorate, au fost batuti, umiliţi în fața prietenelor a colegilor. Informatiile furnizate de surse demne de încredere, cum spui tu, indică ca loc de desfăsurare a evenimentului de abuz şi violenta a sefului mascat, Restaurantul Casabănăţeană. Au aflat, şefii Poliţiei Carăşene şi de acea”izbândă” a mascatului şef dar iarăşi au băgat “gunoiul” sub preş – din cauza de politică -asa că băiatul a continuat……….progresiv abuzurile. Aceste fapte de”arme” ale acestui individ le stiu din spusele mai multor poliţişti de la structurã, din celelalte compartimente ba, chiar de la unul dintre actualii şefi ai Poliţiei Cãrãşene, care pe atunci era un şefuleţ pe la P.M.R. şi era interesat sã afle “lumea” de apucãturile fiului de tatã, şef pe atunci, foarte bine ancorat poltic, şi care lucra în echipa de “terminatori” pentru a-l lichida profesional pe el însuşi. Pe atunci se pusese mare”recompens㔺i presiune p…..că pe “capşorul” acestui şefuţ. “Lumea”ştie de ce. Eu, sper sã înceteze acţiunile de rãzbunare pe fiul meu, poliţist şi el la o structurã a inspectoratului. Altfel ……vor urma foarte multe poveşti despre abuzurile din poliţie, toate cu “iz” de realitate, bine documente
  Î-mi place sã cred ca se vor apleca, unii dintre sefii de la vârful Poliţiei Române, asupra continutului articolului tãu şi a celor comentate de mine şi vor încerca sã-şi satisfacã curiozitatea realitãţii celor prezentate prin verificãri serioase şi nu cum s-a întâmplat cu celelalte sesizari, care le-a “omorât” tatål de fiu, pe când era tare şef la judeţ (altele din cauza de “strategie”politica au fost clasate ), sesizåri ce cuprindeau date concrete despre abuzurile/abuzul de autoritate, actele de violenţå, etc. şi comportamentul discriminatoriu al individului despre care faci vorbire. Cunosc foarte multe poveşti din seditele de mare tainã…….Poate le asternem pe papirus într-o zi. Ce zici? Te pup brusc, cum spui tu.

  Raspunde
 2. Greu de ucis 2

  Nica,esti tare şi cu coarda la inghinali. Apropo de urs. Poate î-ţi aminteşti de un şef pe nume Ursu -simpatic de altfel -plecat dintre noi de o perioadă destul de lungă (Dumnezeu să-l ierte şi să-l odihneascã-n pace ) Avea ăsta o vorba foarte”înţeleptă” când îi comentau câte-o chestie pe care nu o stapânea profesional, respectivul exclama. Ba, gura mică şi atenţie la mine. “Fie şeful cât de p……. mintea-i vine după post. Avea dreptate, se verifică, încă.

  Raspunde

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei