Patru persoane, sub control judiciar în cazul fraudării concursurilor de la Primăria Caransebeș!

modelmic

 

Patru persoane au fost plasate sub control judiciar în urma flagrantului derulat ieri la Primăria Caransebeș. Reprezentanții DGA au descins la sediul administrației publice chiar în momentul în care se desfășurau concursurile pentru ocuparea funcției de director la Piața Gugulanilor și director la Clubul Sportiv Municipal. Mai multe persoane au fost duse la audieri, iar Parchetul de pe lângă Judecătoria Caransebeș a dispus măsura controlului judiciar pentru 60 de zile în cazul a patru inculpați din dosar, doi candidați Mihai Minea și Pavel Juca și doi membri ai comisiei de examinare. Asupra candidatului Minea s-a găsit o foaie A4 cu 3 din cele 5 subiecte ale concursului, pe care acesta le avea trecute pe lucrarea de examen.

Posibila fraudare a concursului derulat ieri la Primăria Caransebeș a fost adusă în atenția primarului Felix Borcean încă cu o zi înainte de derularea evenimentului care a culminat cu flagrantul organizat de DGA.

Mărioara Juca, fosta soție a unuia dintre candidații la funcția de director al Pieței Agroalimentare din Caransebeș, s-a prezentat la edil însoțită de avocatul acesteia, Cosmin Bolosin. Cei doi i-au explicat primarului Borcean că fostul soț al femeii, Pavel Juca, angajat al Primăriei Caransebeș, ar fi amenințat-o, în contextul în care aceasta are trei mese în Piața Agroalimentară din Caransebeș. Femeia a prezentat și niște SMS-uri în care fostul soț se arata extrem de sigur că va obține postul vizat. Sesizarea femeii a fost însă ignorată de edil.

Pe de altă parte, femeia susține că după ce ar fi ieșit ieri din biroul primarului Felix Borcean, s-ar fi intersectat pe scări cu fostul soț, care ar fi apucat-o de cap și ar fi scuipat-o. Femeia a prezentat deja o cerere Primăriei Caransebeș prin care solicită înregistrarea video sau audio efectuată de sistemul de supraveghere al Primăriei Caransebeș în data de 24 februarie.

Ancheta condusă de prim procurorul Parchetului de lângă Judecătoria Caransebeș, Maria Colțan, continuă fiind ridicate înscrisuri și alte obiecte în acest dosar. Primarul municipiului Caransebeș, Felix Borcean, a fost la rândul lui audiat  de procurori. În acest moment se analizează competența cu privire la efectuarea cercetărilor penale, ținând cont de calitatea acestuia de primar de municipiu competență care într-o astfel de situație revine Direcției Naționale Anticorupție, conf. legii 78/2000.

Citește și UPDATE: Acțiune DGA la Primăria Caransebeș! Suspiciune de fraudă la un examen!

 

Karina TINCUL

Distribuie pe:

Stiri similare

1 Comentariu

 1. zero

  “au descins la sediul administrației publice …”
  “Sesizarea femeii a fost însă ignorată de edil.”

  Administraţia pu(b)lică actuală beneficiază de imunitate. Nu şi la coronavirusuri (d’alea care atacă … “coroana”).
  Dar, dacă domnului Borcean i s-a retras sprijinul de PNLupus sub motive (afaceri) de (mani)Velă, nu este exclusă încercarea de “luxare” a acestuia prin “cherestea”, aşa cum au procedat şi cu domnul Stepănescu (Fie-i iertat!).
  Se “plasează” o femeie care ispiteşte şi devine parte … vătămătoare.
  Nu tot aşa au făcut Brătienii şi cu prinţul Cuza?
  PNLupus. Homo homini …
  Nimic nou sub soare.

  Raspunde

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei