Pe Bulevardul Muncii Nr. 11A se circulă ca-n Evul Mediu! Locatarii se revoltă, Primăria caută scuze!

modelmic

Plombările de primăvară au uitat, se pare, de anumite străzi ale orașului. Mai ascunse de ochii cârcotașilor, acestea au fost lăsate-n voia sorții, bombardate de gropi.

Peste Bulevardul Muncii Nr. 11 A au trecut mai multe primăveri cu aceeași nepăsare, iar gropile și mocirla au înflorit văzând cu ochii. Strada, spun locatarii, arăta impecabil pe vremea când în zonă circulau frecvent cei de la Drumuri și Poduri, al căror sediu se afla acolo.

După ce sediul a fost cumpărat de o altă societate, strada s-a transformat din alee de oraș în șosea circulată intens de camioane încărcate.

Sesizările către Primărie nu au întârziat să apară, iar autoritățile locale au montat indicatoare care interziceau circulația autovehiculelor grele. Ulterior s-au apucat de decopertat, și acolo s-a oprit totul, susțin locatarii din zonă.

[slickr-flickr search=”sets” set=”72157652661000392″]

.

De mai bine de doi ani, strada se afundă tot mai mult în mociră, praf, și gropi care înghit și-o roată întreagă de la mașină, iar camionalele și autobuzele circulă în voie, ca pe autostradă.

Locatarii cer disperați ajutor!

Pe adresa redacției a ajuns un apel al asociației de locatari din zonă care-și cereau cu disperare traiul civilizat înapoi.

„Ca și reprezentanți ai Asociației de Locatari Nr. 305, dorim publicarea acestui articol pentru a vedea toată Reșița ce fel de primar avem. Această alee acum vreo 4 ani era o alee curată, liniștită fără praf, fără găuri în asfalt, o zonă minunată. După ce firma Camand și-a făcut sediu în zonă au început să circule utilaje grele, tiruri de mare tonaj care în 2 ani au distrus efectiv aleea.

Pentru locatari este un infern, vara ies copiii la joacă și este un pericol foarte mare pentru că se circulă cu neatenție, cu viteză foarte mare. Am fost în audiență la  primar, am făcut zeci de sesizări până când într-o zi au venit și au început lucrările de reparare, în anul 2013. Au montat indicatoare care interzic circulația autovehiculelor mai mari de 3,5 tone, au ras  asfaltul și așa a rămas. Acum este un adevărat dezastru. În continuare circulă mașini de mare tonaj”.

[slickr-flickr search=”sets” set=”72157650350527123″]

.

Primăria ocolește problema și caută „nod în papură” în doleanțele cetățenilor!

Contactați de redactorii Reper24 pentru a-și susține punctul de vedere în fața acuzelor din partea locatarilor de pe Bulevardul Muncii Nr. 11 A, reprezentanții Primăriei s-au pus pe despicat firul în patru.

Fără a explica de ce aleea cu pricina a fost ignorată complet în ultimii ani, autoritățile locale au preferat să trateze cu scepticism solicitările locatarilor, susținând că s-au documentat pe teren și nu ar exista nicio asociație de locatari cu numărul 305, iar strada a fost reparată în repetate rânduri.

„Ca urmare a sesizării transmise electronic din partea Asociaţiei de proprietari nr. 305, în care se enunţau o serie de aspecte pe Bulevardul Muncii nr. 11A, precizăm următoarele:

Responsabili din cadrul Primăriei Municipiului Reşiţa au efectuat verificări şi s-a constatat că în imobilul situat pe Bd Muncii nr. 11A nu locuieşte niciun proprietar cu numele de Florian Păsat sau Florian Joni, fapt care reiese şi din discuţiile purtate atât cu administratorul blocului cât şi cu preşedintele Asociaţiei de proprietari.

Menţionăm că în imobilul amintit anterior, scările 1 şi 2, este constituită Asociaţia de proprietari nr. 886, reprezentată prin Preşedinte, Marza Ioan, şi Administrator, Marius Bejan, şi nu Asociaţia de Proprietari nr. 305.

Precizăm că la nivelul Municipiului Reşiţa nu figurează Asociaţia de proprietari nr. 305, fapt certificat şi de către reprezentanţii Uniunii Municipale a Asociaţiilor de Locatari/Proprietari precum şi de către operatorii de servicii SC AquaCaraş SA şi SC Brantner SA, care nu au încheiat contract de prestări servicii cu asociaţia amintită mai sus.

Totodată, amintim că Primăria Reşiţa prin Direcţia pentru Întreţinerea şi Repararea Patrimoniului Consiliului Local a efectuat, în ultimii ani, lucrări de reparaţii ale carosabilului în zonă iar, în această primăvară, vor fi executate noi lucrări de reparaţii”, susțin reprezentanții Primăriei.

[slickr-flickr search=”sets” set=”72157652671011971″]

.

Asociație există, la fel și gropile din asfalt!

Verificările reprezentanților Primăriei se pare că au omis anul 2008, atunci când Asociația cu Nr. 305 a fost înlocuită, ce-i drept, cu numărul 886, înregistrată chiar la Consiliul Local. Așadar, asociația  există, la fel și doleanțele locatarilor care-și doresc o alee civilizată, de oraș european.

asociatia locatari 886

Alexandra JURCA

Distribuie pe:

Stiri similare

11 Comentarii

 1. VISESCU'

  Probabil ca drumurile se repara in functie de zonele de votanti PSD…Deci acea zona este nesemnificativa…v-ati prins ?

  Raspunde
 2. Ionut

  aici nu primarul e vinovat , ci cei de la Direcţia pentru Întreţinerea şi Repararea Patrimoniului Consiliului Local .. si probabil cei de la camand pentru distrugerea drumului respectiv

  Raspunde
 3. ALUNTRA

  Pe aceeasi alee dar la cca. 400 m distanta de blocul mai sus amintit mai este un bloc Bl. nr. 1, sc. A si B, de pe strada Timisoarei cu nr. asociatiei de proprietari – 418, unde traiesc aproximativ 20 de familii, blocul fiind situat langa curtea firmei Camand. Studiul de fezabilitate pentru acest drum si pentru parcarile alocate acestui imobil a fost predat inca din anul 2011 primariei, iar in acest an (2015) a fost reactualizat. Probabil o sa mai treaca mult timp pana cand ne va baga si pe noi cineva in seama, tinand cont ca parte a aceluiasi studiu de fezabilitate a fost deja executat inca din anul 2011, fiind prioritare anumite interese, iar anul acesta se bate moneda pe zona dintre blocurile 3 si 5 de pe B-dul. Republicii, zona cu interes major pentru unii dintre consilieri sau dintre cei din aparatul politic.

  Raspunde
 4. ghita

  intr-un oras in care sunt atatea de facut e normal ca lucrarile sa fie prioritizate in functie de importanta, nu zic ca nu e importanta si strada asta..dar nu se pot face toate peste noapte, cred ca orasul nostru e unul in care trebuie sa se lucreze permanent pentru a recupera anii in care nu s-a intamplat nimic atatia ani!!!

  Raspunde
 5. John

  preluati imbecilitati de la toate ciumafaiele din oras numai sa va umpleti site-ul. acolo se circula f bine dar e un frustrat acolo care e sageata cuiva si care trebuie sa zica ceva.

  Raspunde
  1. Flo

   john sageata probabil esti tu daca acolo se circula foarte bine esti invitat sa vi sa vedem cum se circula cu propria ta masina daca ai sau daca nu cu bicicleta sau cel mai bine sa stai 2 ore afara cand se circula. Nu mai comenta vrajeli fara rost !!!!

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei