Pe mulţi, banu-i nefericeşte. Pe unii îi face preafericiţi!

 preafericiţi

Uneori te întrebi cum e şi viaţa asta!? Trăieşti cinstit, cauţi să te achiţi de datorii şi tot nu poţi să spui că eşti mulţumit, darmite să mai şi crezi că ai putea găsi un motiv pentru fericire. Căutarea fericirii, adeseori te poate împinge spre apucături confuze, prin care ai impresia că orice compromis poate fi sinonim cu starea de bine. Se ştie de când lumea că banul şi puterea sunt pericole morale, fenomene ce ne pot transforma în tartori, jigodii, hiene, draci, iar lista poate continua cu multe alte exemplare din lumea necuvântătoarelor.

Aruncând o privire asupra realităţii ultimelor zile, ai putea crede că hoţia, ipocrizia şi politichia sunt adevărate brand-uri de ţară, menite parcă să ne ducă cât mai departe… dar unde oare? Când auzi ce sume se fură din avutul obştesc, mai că îţi stă mintea în loc! Dacă pentru prostime, câteva mii de euro ar putea însemna o mică avere satisfăcătoare, pentru ,,găgăuţii, guşaţii şi stăpânii astei naţii’’ chiar şi o sumă de 300.000 de euro nu reprezintă decât un fleac! Ce să mai vorbim de zecile, sutele şi miliardele de lei furate din 1990 până-n prezent, într-o ţară unde politicienii ne ,,fac“ şi cu stânga şi cu dreapta; nu mai vorbesc de feţele bisericeşti care îşi plimbă dosul în limuzine şi au venituri de prinţi saudiţi!

preafericiţi

Vi se pare normal ca preşedintele României, la responsabilitatea pe care o are pe umerii săi, să fie plătit cu echivalentul a 1500 de euro pe lună iar Preafericitul Patriarh Daniel să primească (oficial) o leafă de cel puţin 3000 de euro? Ce să mai zic de pleiada de şefi, directori, interlopi şi mizantropi deasupra unei Românii tot mai bolnave, sărăcite ori fugărită prin Occidentul căutat mai mult de nevoie.

Ca de obicei, vinovaţi de aceste discrepanţe nu pot fi decât aceia care întotdeauna înghit rahatul promisiunilor electorale ori urmează orbeşte calea oiţelor ascultătoare, luând ca model diferiţi paraziţi sociali cu tot cu lozincile lor fără ecou, fără suflet şi umanitate. Fără să fiu pesimist, n-aş crede că se va schimba ceva în mai bine… pentru că nu se doreşte acest lucru; uitaţi-vă la cei cu titluri şi funcţii înalte, la felul cum ei aleg să socializeze iar mai pe urmă, gândiţi-vă de două ori la ce transmit şi la ce demonstrează că ar putea fi demni de încrederea voastră. Deci, nu vă rămâne decât să aşteptaţi … mult şi bine!

Iulius Toma    

Distribuie pe:

Stiri similare

1 Comentariu

  1. adam

    UITE CA POT FI CERTATI SI PREAFERICITII, NU NUMAI NEFERICITII PRECUM STEPANESCU SI ALTI CONSILIERI…………………………………..
    DRAGA TOMA, VAD CA NU TI CONT DE NIMENI SI DE NIMIC, DIN PACATE IN TARA ASTA TOATE CATEGORIILE MAI PUTIN TALPA TARII, SUNT LA FEL, PARCA TRASE LA XEROX!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    IN FINE, NU CREDEAM CA O SA ABORDATI SI ZONA ACEASTA, PREASFINTITA SAU CUM????????????????????

    Raspunde

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei